in ,

HENNESSEY Venom F5 Revolution Roadster zmore 1.842 “KONJEV” in stane 3 MILIJONE dolarjev

Izdelali bodo le 12 po meri izdelanih primerkov, ki so že razprodani.

Pri Hennesseyju so obljubili, da bo predstavitev modela Venom F5 potekala 18. avgusta na avtomobilskem tednu v Montereyju. Očitno bo šlo za predstavitev v živo, saj vse informacije o novem F5 Revolution Roadster dobivamo že zdaj, 10 dni pred njegovim nastopom na The Quailu.

Po pričakovanjih je Hennessey svojega hiperšportnika z odprto streho opremil z enakimi aerodinamičnimi izboljšavami, kot smo jih videli januarja ob premieri hardtopa F5 Revolution. Ta avtomobil je bil dejansko predstavljen že maja, ko je Hennessey na Facebooku delil fotografijo šefa podjetja Johna Hennesseyja, na kateri je z legendo NBA Michaelom Jordanom stal ob črnem modelu Venom F5. V objavi je bilo navedeno, da gre za “poseben model Venom F5 za posebnega prijatelja”, in zdaj razumemo, zakaj. Na tej sliki je bil viden le del avtomobila, vendar je videti popolnoma enak modelu F5 Revolution Roadster, ki ga vidimo zdaj, vključno s črno barvo z rumenimi dodatki.

Hennessey bo izdelal le dvanajst vozil F5 Revolution Roadster, vsako bo stalo 3 milijone dolarjev, in ta so že razprodana.

Če poznate model F5 Revolution, vas model Revolution Roadster ne bo presenetil. Pridobil je nove odbijače z večjimi razdelilniki in difuzorji, veliko krilce na zadku in potopne letve na vogalih prednjega dela. In da, kljub snemljivemu strešnemu oknu je na strehi tudi strešna loputa za motor. Povezana je s pokrovom motorja in delno prekriva kabino, ko je enodelna streha odstranjena.

Streha modela F5 Revolution Roadster je izdelana iz togega kompozita iz ogljikovih vlaken, v notranjosti pa je obložena z alkantaro. Pri Hennesseyju trdijo, da je v fiksnem položaju pritrjena z visoko trdnimi zapahi in tehta le 18 kilogramov, kar omogoča enostavno odstranitev. Poleg tega podjetje iz Teksasa pojasnjuje, da je Roadster “popolnoma spremenjen v primerjavi s svojim kupejevskim sorodnikom”, čeprav podrobnosti o natančnih spremembah niso navedene.

6,6-litrski motor V8 z dvema turbinama je enak kot prej in s tem ni nič narobe. Venom F5 razvije 1.842 konjskih moči in z največjo hitrostjo, ki bi lahko presegla 300 km/h sodi v razred, ki ga imenujemo hiperšportniki. Uradnega poskusa doseganja najvišje hitrosti še ni bilo, vendar je z dodanimi aerodinamičnimi komponentami modela Revolution malo verjetno, da ta različica, ki je namenjena dirkališčem – bodisi v kupejevski ali kabrioletski izvedbi – ne bi bila zmožna doseči takšne hitrosti.

Hennessey bo izdelal le dvanajst vozil F5 Revolution Roadster, vsako bo stalo 3 milijone dolarjev, in ta so že razprodana. Iz majske objave podjetja na Facebooku je razvidno, da je prvega dobil Michael Jordan, čeprav predstavnik podjetja Hennessey tega ni potrdil. Lahko pa potrdimo, da bo vsak F5 Revolution Roadster edinstven, saj bo imel različne kombinacije barv in oblog. Tukaj videni avtomobil je prvi od petih modelov Bare Carbon, ki ima izpostavljena ogljikova vlakna z rumenim okrasjem.

Galerija: Hennessey Venom F5 Revolution Roadster

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lamborghini REVUELTO s karbonskimi KOMPLETI in masivnimi krilci od DMC

VF ENGINEERING lahko s svojim kompresorjem AUDI R8 navije do 830 KM