in , ,

Lewis HAMILTON dviguje PRAH z Mercedesom-AMG GT Coupe

Sredi leta 2016 je Mercedes-AMG prosil Lewisa Hamiltona, naj promovira predstavitev modela GT R, zdaj pa se je sedemkratni zmagovalec Formule 1 vrnil, da predstavi drugo generacijo modela. Še vedno je opremljen z V8-motorjem, 38-letni britanski voznik pa je tekmeca Porscheja 911 iz Affalterbacha označil za čudovit avtomobil. Ima model prve generacije, vendar trdi, da je naslednik boljši za vsakodnevno uporabo, saj je pridobil par dodatnih sedežev.

Da, novi GT je štirisedežnik. Tehnično je 2+2, tako kot njegov konkurent iz Zuffenhausna. Če vas to zanima, lahko povemo, da zadaj sedijo ljudje, visoki do 1,5 metra. Mercedes-AMG je v sporočilu za javnost, objavljenem prejšnji teden, navedel, da bosta dva dodatna sedeža opcijska oprema, tako da bodo tisti, ki ne potrebujejo dodatne praktičnosti, lahko avto še vedno dobili strogo kot dvosedežnik.

Ko govorimo o sprednjih sedežih, videoposnetek prikazuje model novi GT z opcijskimi sedeži AMG Performance, ki bolj prilegajo telesu, saj nudijo večjo bočno oporo, v naslonjalih pa so odprtine za prezračevanje. Če preklopite na način vožnje Sport, Sport+ ali RACE, se stranski nasloni samodejno zožijo.

Nikoli si nismo mislili, da bo prišel dan, ko se bo AMG pohvalil, da ima kupe po zlaganju zadnjih sedežev funkcijo prtljažnika za prevoz daljšega in prostornejšega tovora. Kasneje v videoposnetku produktni vodja Matthias Schmidt celo pove, da ima novi model “ogromen prostor”, do katerega je mogoče dostopati prek električno pomičnih zadnjih vrat.

Z drugo generacijo AMG spreminja nomenklaturo in iz imena modela opušča črke (C, S, R). V prihodnje bo nemški športni avtomobil s številkami usklajen s svojim sorodnikom roadsterjem – modelom SL. Sprva bosta na voljo le 55 in 63, obema pa bo skupen 4,0-litrski V8 z dvema turbinama.

Če namerava trikraka zvezda kupeju GT Coupe dati štirivaljni motor iz modela SL, bo na voljo tudi model 43 z 2,0-litrskim motorjem. Na drugem koncu hierarhije je načrtovan priključni hibrid z oznako E Performance.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CUPRA Formentor VZ5 BAT: Omejena serija 500 VOZIL

BENTLEY Bentayga EWB Mulliner se predstavlja kot nov PARADNI KONJ te BRITANSKE znamke