in , ,

Ali ALFA ROMEO napoveduje električni TONALE?

Ne glede na to, kakšen bo ta novi model, bo očitno spremenil pravila igre za blagovno znamko.

Za Alfa Romeose začenja novo obdobje“. To je precej drzna izjava, vendar je italijanski proizvajalec objavil novo napovedno fotografijo, za katero se zdi, da obljublja nekaj zelo vznemirljivega. Za zdaj lahko vidimo le podpis zadnjih luči, ki verjetno pripada modelu Tonale. V ponudbi Tonale je že zdaj nekaj za vsak okus. Odvisno od trga se prodaja z bencinskim, dizelskim, blagim hibridnim in priključnim hibridnim pogonskim sklopom.

Očitno manjka le še en del sestavljanke, in sicer popolnoma električni model. Uradno še ni bil potrjen, a slogan v novem napovedniku namiguje na nekaj radikalnega za Alfo Romeo. Italijanski avtomobilski proizvajalec je o možnostih predstavitve različice modela Tonale z ničelnimi emisijami molčal. Vse, kar za zdaj vemo, je, da je Tonale EVtehnično mogoč“, kar je povedal vodja produktnega oddelka Alfa Romeo Daniel Tiago Guzzafame. Februarja lani, med predstavitvijo modela Tonale v Severni Ameriki, je kolegom iz Inside EVs povedal, da “bi arhitektura tehnično lahko podpirala povsem električno različico, vendar o tem še ni bilo odločeno“.

Ali pri Alfi Romeo skrivnostno napovedujejo prihod povsem električnega modela Tonale ali pa gre za kakšen drug model?

Seveda to ni edini možni scenarij. Alfa bi lahko napovedovala zmogljivejšo različico kompaktnega križanca z motorjem z notranjim izgorevanjem ali hibridno različico, nekaj v slogu modela QV. To je z naše strani le špekulacija, vendar mora biti ta nova era, o kateri govori Alfa Romeo, nekaj več kot le modna stopnja opreme ali posebna izdaja modela. Ali pa morda sploh ne gre za Tonale. V začetku leta je znamka napovedala prihajajoči mali električni križanec. Električni križanec, znan pod imenom Brennero, naj bi si osnovo delil z modelom Jeep Avenger, ki ima veliko skupnega s Peugeotom e-2008 in drugimi modeli podjetja Stellantis. Križanec bo v ponudbi podjetja uvrščen pod model Tonale in bo predstavljen nekje v prvi polovici leta 2024.

Prenovljeni Tonale 2024

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prenovljeni SUBARU Forester se zdi kot KRIŽANEC med RAV4 in EXPLORERJEM

Unikatni LAMBORGHINI Huracán STO SC 10th Anniversario