in , ,

LG bo na sejmu CES predstavil drsne in zložljive zaslone za avtomobile

LG bo na sejmu CES predstavil naslednjo generacijo avtomobilskih zaslonov, nekateri med njimi pa bodo izginili, ko jih ne boste uporabljali.

Podjetje LG Display se pridružuje “ekranizaciji” avtomobilov, saj je na sejmu CES napovedalo načrte za predstavitev naslednje generacije zaslonov.

Družba podrobnosti še ne razkriva, vendar pravi, da lahko pričakujemo “drsne in zložljive zaslone OLED, nameščene na zadnjih sedežih, ki jih je mogoče skriti ali razširiti za uporabo po potrebi”. Podjetje je objavilo tudi nekaj slik, ki prikazujejo sistem za zabavo na zadnjih sedežih z zasloni, za katere se zdi, da se umaknejo v strop, ko niso v uporabi.

Maketa notranjosti ima tudi ogromen samostoječ zaslon, ki združuje digitalno instrumentno ploščo in informacijsko-zabavni sistem. Vidimo lahko tudi spodnji zaslon in nekaj, kar se zdi kot zaslon na konzoli za potnike na zadnjih sedežih.

LG je bil glede podrobnosti skromen, vendar bo predstavil napredni tanek OLED, ki “uporablja steklene podlage, da bi ponudil ključne prednosti avtomobilskega OLED po konkurenčnejši ceni”. Predstavljena bo tudi tehnologija nizkotemperaturnega polikristalnega silicija, ki omogoča večje zaslone LCD z višjo ločljivostjo.

LG ne bo edino podjetje z drsnimi zasloni, vendar je velik trend zaslon za sopotnika spredaj. Številni novi in prihajajoči modeli jih ponujajo, med drugim Audi Q6 e-tron, Porsche Cayenne in Ram 1500 Rev.

Glede na to ni presenetljivo, da bo LG na sejmu CES predstavil “preklopni način zasebnosti”. Namenjen je preprečevanju odvračanja pozornosti voznika, saj se vidni kot zaslona sprednjega potnika “samodejno prilagodi”, tako da voznik na zaslonu ne more gledati filmov ali iger.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Jeep Avenger proti Fordu Puma: Primerjava blagih hibridnih SUV-jev

Nova Toyota Crown Sport PHEV Japoncem ponuja 225 kW in 90 kilometrov električnega dosega