in ,

Jeep Renegade se predstavi s sodobnejšo notranjostjo

Hitrejši in večji infozabavni sistem, digitalna instrumentna plošča in kmalu na voljo za naročilo od 30.800 evrov.

Jeep Renegade je za tekoče modelno leto 2024 prejel zanimivo posodobitev. Pri tem je proizvajalec poskrbel predvsem za zdaj že nekoliko zaprašeno notranjost. Ta zdaj ponuja sodobno infozabavno opremo z 10,25-palčno instrumentno ploščo, 10,1-palčnim zaslonom na dotik ter brezžično povezljivostjo Apple CarPlay in Android Auto.

Novi zaslon informacijsko-zabavnega sistema ni le za 40 odstotkov večji, temveč naj bi bila tudi strojna oprema petkrat hitrejša. Poleg tega je sistem v celoti povezan v omrežje in zagotavlja, da ste vedno v stiku z digitalnim svetom okoli vas. Z možnostjo 4G sistem podpira tudi posodobitve prek zraka. Na voljo sta tudi priključka USB-A in USB-C. Z Amazonovim glasovnim upravljalnikom Alexa lahko na primer poiščete vreme na poti ali lokacijo najbližjih parkirišč ali razpoložljivih polnilnih postaj. Ko je aplikacija Jeep povezana z vozilom, se sinhronizacija in komunikacija med aplikacijo in vozilom izvedeta samodejno. Z aplikacijo lahko odprete ali zaprete vrata vozila in vklopite luči.

Sodobnejša notranjost

Mehansko novi Renegade še naprej poganja različica 1.5 Turbo e-Hybrid z močjo 130 KM (največji navor 240 Nm), ki je povezana s 7-stopenjskim menjalnikom DSG. Nad njo je že poznana priključna hibridna različica 4xe z 240 KM s pogonom na vsa kolesa in sistemom Selec-Terrain. Z novim modelnim letom pa bo kompaktni Jeep deležen nove kalibracije motorja in baterije, tako za e-hibrid kot za 4xe, kar naj bi v kombinaciji z novimi 18-palčnimi pnevmatikami razreda A+ izboljšalo porabo goriva in emisije CO2 za do 5 odstotkov.

Subtilno prenovljena zunanjost

Na podlagi dediščine, ki združuje robustne terenske zmogljivosti in urbano prefinjenost, zdaj ponuja nov informacijsko-zabavni sistem s petkrat hitrejšim procesiranjem, večjimi zasloni polne visoke ločljivosti in najsodobnejšo povezljivostjo. Zaradi teh izboljšav bo novi Jeep Renegade MY24 še naprej eden najbolj priljubljenih modelov v segmentu B-SUV,” pravi Eric Laforge, Jeepov evropski direktor. Prenovljeni Jeep Renegade bo kmalu na voljo za naročilo za 30.800 evrov. To pomeni, da se je osnovna cena v primerjavi z lanskim modelom, ki je bil z e-hibridno motorizacijo v liniji opreme “Longitude” na voljo od 29.300 evrov, zvišala za 1.500 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Don Yenko je izdelal le tri tovrstne Camare s turbinskim polnilnikom

Taycan Turbo S je najmočnejši in najhitrejši serijski Porsche doslej