in ,

Cupra se podaja v Ameriko

Američani pravijo, da bi si bolj želeli Škode, a dobili so Cupro.

SEAT je imel danes letno tiskovno konferenco in čeprav se morda zdi, da to ni pomembno za Združene države Amerike, dejansko je. Odcepljena znamka Cupra, ustanovljena leta 2018, namerava do konca desetletja vstopiti v Severno Ameriko. Od vseh znamk skupine Volkswagen, ki se tu ne prodajajo, so Američani upali, da bo na drugo stran Atlantika prišla Škoda, vendar bodo namesto nje dobili Cupro.

V načrtu je uvedba popolnoma električne različice Formentorja, čeprav bo verjetno temeljila na naslednji generaciji. Trenutni križanec je star že štiri leta, tako da bi bil do leta 2030 močno zastarel. SEAT pravi, da se bo v prihodnjih tednih na evropskem trgu pojavila prenova obstoječega modela. Stavimo na novo generacijo Formentorja za ameriški trg, saj obstoječi model nima niti različice na baterijski pogon.

Večji električni SUV, ki bo na voljo v ZDA, bodo sestavljali v Severni Ameriki. SEAT navaja, da bo neimenovani model izdelan v Mehiki, prodajali pa ga bodo v nekaterih državah na vzhodni in zahodni obali ter v državah sončnega pasu. Wayne Griffiths, predsednik uprave SEAT in Cupra, je dejal, da se bodo ti avtomobili prodajali prek “novega distribucijskega modela”, vendar se ni spuščal v podrobnosti.

SEAT ima trenutno precej natrpan urnik. Kompaktni hatchback/kombi Leon bo v prihodnjih mesecih doživel posodobitev sredi cikla, medtem ko bosta Ibiza in Arona (ponovno) prenovljeni leta 2025. Kompaktnemu križancu Ateca so podaljšali življenjski cikel in bo še naprej deležen izboljšav, čeprav je na trgu že od leta 2016.

Kar zadeva Cupro, bo popolnoma električni Tavascan, ki je mehansko soroden VW ID.5, predstavljen še letos, ko bomo videli tudi hibridni Terramar. Slednji bo služil kot sestrski model naslednje generacije modela Audi Q3. Terramar bo na voljo s priključnim hibridnim pogonskim sklopom in ga bodo poleg Q3 sestavljali v Audijevi tovarni v Györu na Madžarskem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Poseben VW znak za odganjanje kengurujev

Stellantis zaradi težav s stranskimi zračnimi blazinami odpoklical 284 tisoč vozil Dodge Charger in Chrysler 300