in , ,

Kia predstavlja prenovljen model EV6 z večjo baterijo

Z novim 84-kWh sistemom za shranjevanje energije se poveča tudi doseg električnega crossoverja.

Kia EV6 je z nami od druge polovice leta 2021. Da bi proizvajalec ostal svež in konkurenčen v vse težjem segmentu, je zdaj predstavil facelift modela. Še vedno je videti, kot da je pripotoval iz prihodnosti, vendar je zdaj opremljen z bolj oglatimi žarometi, ki spominjajo na EV9.

Kia prikazuje standardni model in EV6 v različici GT-Line, pri čemer ima slednji sprednjo svetlobno črto. Oba nivoja opreme imata tudi različno oblikovane posodobljene odbijače, ki pa niso nič posebnega. Ker gre za facelift, se profil ni spremenil, čeprav je na voljo izbira novih 19- in 20-palčnih platišč.

Pri prenovljenem EV6 so med drugim na voljo tudi nova 19- in 20-palčna platišča

Čeprav je notranjost na prvi pogled znana, ima novi EV6 drugačen volan in posodobljen okvir obeh zaslonov. Kia dodaja tudi sistem za preverjanje pristnosti prstnih odtisov, 12-palčni head-up zaslon in digitalno vzvratno ogledalo. Veseli nas, da je s prenovo izginila sijajna klavirska črnina vzdolž sredinske konzole. Obstajajo tudi spremembe, ki niso vidne s prostim očesom. EV6 ima stranske zračne blazine v drugi vrsti in debelejše stebričke B za večjo togost karoserije. Poleg tega so električni motorji zdaj tišji, udobje vožnje pa naj bi se izboljšalo z optimizacijo amortizerjev. Prav tako je okoli zadnjega motorja nameščena dodatna zvočna izolacija. Posodobitve prek zraka zdaj zajemajo tudi navigacijski sistem, brezžična sistema Android Auto in Apple CarPlay pa sta standardna. Končno.

Kia je staro 77,4 kWh baterijo zamenjala z večjo 84 kWh baterijo, ki se v 18 minutah napolni od 10 do 80 odstotkov. EV6 Long Range s pogonom na zadnji kolesi lahko zdaj namesto 475 km prevozi 494 km. Vendar te številke temeljijo na lokalnem preskusnem postopku. V Evropi je ta model že pred faceliftom teoretično prevozil 528 km po ciklu WLTP. Z novo baterijo naj bi se ta številka povečala na približno 550 km. Kdaj bo posodobljeni EV6 naprodaj v Evropi, še ni znano. V ZDA pa naj bi bil pripravljen že naslednji mesec.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Volkswagen bo 31. maja predstavil novo posebno različico Golfa GTI

Na zapestju lahko zdaj nosite del Senninega Lotusovega dirkalnika F1 iz leta 1986