in ,

Ta Lamborghini za 6 milijonov dolarjev je najdražji avtomobil, ki so ga prodali prek spleta

Lamborghini rad prilagaja svoje avtomobile, tako da ustvarja vse bolj omejene serije. Kupe in roadster Veneno sta bila prva posebna avtomobila v obdobju Aventadorja. Lambo je model Veneno Roadster razkril v velikem slogu na italijanski vojaški letalonosilki Cavour, v proizvodnjo pa je prišlo le devet avtomobilov z odprto streho.

Drugi Veneno Roadster, ki je zapustil tovarno, je bil pravkar prodan na dražbi za 6 milijonov dolarjev, potem ko je dve leti stal v prodajnem salonu v Dubaju. Takrat so zanj zahtevali 9,5 milijona dolarjev.

V vrhunskem prodajnem salonu SBX Cars, ki je poskrbel za prodajo, pravijo, da je to najdražji avtomobil, ki je bil kdaj koli prodan prek spleta. S tem je prehitel še en superavtomobil, ki ga je SBX prodal leta 2022 – Ferrari LaFerrari Aperta iz leta 2017, ki je bil prodan za 5,36 milijona dolarjev.

Tozadevni Veneno Roadster iz leta 2015, ki je bil nekoč v lasti člana savdske kraljeve družine, je v svoji življenjski dobi prevozil le 1.105 kilometrov. Lamborghinijev 6,5-litrski motor V12 z naravnim vpihovanjem poganja superavtomobil, ki ima 740 konjskih moči in 690 Nm navora. Veneno pospeši do 100 km/h v 2,9 sekunde in doseže največjo hitrost 354 kilometrov na uro.

Čeprav je zaradi svojega ekstremnega videza videti kot dirkalnik, je superavtomobil z odprto streho dejansko namenjen vožnji po javnih cestah. Videti naj bi bil kot dirkalni prototip za cesto. Ta poseben avtomobil ima mat črno zunanjost, izpostavljena ogljikova vlakna, limonasto zelene črte in poudarke ter veliko krilo na zadku. Barva se prenaša na črno notranjost, ki je v celotni kabini opremljena z apnenčasto zelenim usnjem. To je na sedežih, volanu, armaturni plošči in sredinski konzoli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Eden najbolj priljubljenih dirkalnikov skupine B se vrača v proizvodnjo

Toyota GR Supra in BMW Z4 bosta leta 2026 končala svojo prodajno pot