in ,

Richard Mille RM 50-04: Kimijev časomer za milijon dolarjev

Kimi Räikönnen si pred pričetkom VN Singapurja na roko nadel časomer Richard Mille RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph Kimi Räikkönen, ki so ga švicarski urarski mojstri poimenovali po njem.

Foto: Richard Mille

Štiridesetletnik, ki slovi po svoji hladnokrvnosti, že nekaj časa sodeluje z znamko ročnih ur Richard Mille, sodeloval pa je tudi pri razvoju ure s polnim imenom Richard Mille RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph Kimi Räikkönen , ki je poseben zaradi izjemno čvrste zgradbe ohišja. Slednje lahko zdrži pospeške in pojemke do 5.000 G, s čimer Richard Mille dokazuje svojo superiornost na področju športnih kronometrov.

Pri urarski delavnici Richard Mille so prepričani, da je RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph Kimi Räikkönen idealna zmes stila, elegance in visoke tehnologije. – Foto: Richard Mille

Sam tourbillon mehanizem, ki izniči vpliv gravitacije na nenatančnost časomera, tehta vsega sedem gramov, za kar so pri Richard Mille uporabili izjemno lahke materiale, med drugim so posamezni deli iz karbona TPT (Thin Ply Technology) in titana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Antonio Giovinazzi: Boj za sedež Alfe Romeo v sezoni 2020

Robert Dornboos: Max bo hitro sprejel svojo odločitev