in ,

Edifice Casio z dvema kronografoma slavi sodelovanje s Honda Racing

Pri znamki Edifice Casio so pripravili dva nova kronografa, s katerima bodo razširili svojo ponudbo, ki temelji na konceptu »Speed and Intelligence«.

Edifice Casio iz Formule 1 poznamo kot enega glavnih sponzorjev moštva Toro Rosso, podjetje pa še posebej tesno sodeluje z dirkaškim oddelkom Honde, s katerim si delijo tudi številne vrednote, kot je željapo nenehnem izpopolnjevanju in inovacijah ter stremenju k visokotehnološkim rešitvam.

Povezavo s Hndinim dirkaškim oddelkom razkriva tudi emblem Honda Racing na številčnici.

Obliko obeh kronografov so zrisali pri podjetju HRD Sakura, ki služi kot Hondin raziskovalno-razvojni center, za ohišje pa so uporabili inovativno zlitino, ki so jo poimenovali titanaluminid, uporabljajo pa jo tudi za motorne ventile v pogonskih agregatih, namenjenih dirkaški uporabi.

Pri modelu Edifice Casio EQB-1000HRS so posebno oblogo iz omenjenega materiala uporabili tudi za luneto, dodatno pa so jo obdali z diamantu podobnim ogljikom (DLC), zaradi česar je praktično neobčutljiva na mehanske vplive iz okolja.

Rdeče-črna kombinacija na številčnici simbolizira dogajanje v zgorevalni komori pogonskega agregata z notranjim zgorevanjem.

Številčnica v črno-rdeči kombinaciji simbolizira trenutek zgorevanja v valju, na sodelovanje s Honda Racing pa opozarjajo tudi emblemi na sami številčnici, na škatli, v kateri je shranjena ura, dodatno pa v njej najdemo tudi fotografijo Hondinega motorja iz F1 ter dirkalnika ekipe Toro Rosso. Oba modela bodo izdelali v omejeni seriji, in sicer v 900 in 2.900 eksemplarjih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Hamilton: Formula E me niti slučajno ne zanima

Austin: Dirkačem preglavice povzročajo grbine na stezi