in ,

BENTLEY Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner kot labodji spev ob slovesu legendarnega V8

Pri Bentleyu so se odločili, da se od svojega legendarnega 6,75-litrskega osemvaljnika V-oblike poslovijo v stilu.

Pri Bentleyu se poslavljajo od svojega legendarnega 6,75-litrskega V8, za katerega velja, da je najdlje kontinuirano serijsko poizvajan V8 ter hkrati od luksuzne limuzine Mulsanne. Skupaj bodo izdelali vsega 30 primerkov posebne serije Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner, ki se od ostalih loči po črnih okrasnih detajlih, kromu na in ob lučeh in 21-palčnih litih platiščih. Na vsako ploščico z zaporedno številko izdelanega pogonskega agregata se je podpisal tudi Bentleyev CEO Adrian Hallmark.

Bentleyev 6,75-litrski V8 se poslavlja. Tudi luksuzne znamke stremijo k zniževanju emisij ogljikovega dioksida, pa čeprav samo na papirju.

V notranjosti bodo kupci lahko izbirali med štirimi barvnimi shemami, ki so jih pri Bentleyu poimenovali z Imperial Blue, Beluga, Fireglow in Newmarket Tan. Za bolj prestižne občutke so Angleži v potniško kabino vgradili še nekaj srebrnih okrasnih elementov na sredinski konzoli in armaturni plošči.

Pri vstopu v vozilo voznika in potnike pozdravi talna projekcija z napisom Edition 6.75, na poslednjega predstavnika pa opozarja tudi ploščica z napisoma ‘6.75 Edition’, ‘Celebrating 60 years of the L Series V8 engine’ in ‘One of thirty hand built in Crewe by Bentley Mulliner’.

Bentley Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner sicer temelji na modelu Mulsanne Speed, poganja pa ga že omenjeni 6,75-litrski V8 s 394 kW (530 KM) in 1.100 Nm maksimalnega navora. S proizvodnjo modela Mulsanne bodo v Crewu zaključili spomladi, s čimer bo nova admiralska ladja britanske znamke postal model Flying Spur.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PREDSTAVITVE 2020: Novi RENAULT R.S.19 bo predstavljen 12. februarja

DAKAR: Deseta etapa v znamenju vetra in letečega SAINZA