in ,

10 STVARI, ki si jih MORATE OGLEDATI v BARCELONI

Testiranja na dirkališču v Montmelu so v polnem teku, mi pa smo preverili, kaj se splača ogledati v bližnji čarobni prestolnici Katalonije.

V katalonski prestolnici vas bo vsekakor prevzela arhitektura, ki je ključni del mestnega šarma. Barcelona je kombinacija novega in starega na prav svojstven način. Velik vpliv na mesto so imeli Gaudi, Picasso in Miró, ki so svoje umetniško ustvarjanje pretvorili v dediščino mesta. Barcelona ima pravzaprav vse – Sredozemsko morje s plažami, pristanišče in gore, ki ga obdajajo.

Sagrada Familia

Po najbolj optimističnih napovedih naj bi baziliko dokončali do leta 2026.

Številka 1 med znamenitostmi Barcelone je vsekakor nikoli dokončana bazilika Svete družine, oziroma Basilica de la Sagrada Familia. Po najbolj optimističnih napovedih naj bi jo končali čez šest let, a Gaudijeva mojstrovina je že v nedokončanem stanju (ali pa prav zaradi tega) zelo oblegana, zato je karto za vstop v notranjost potrebno kupiti že nekaj dni prej.

Katedralo lahko obiščete med deveto zjutraj in sedmo zvečer, obisk pa vključuje majhen muzej z zemljevidi, modeli in fotografijami različnih let izgradnje te monumentalne zgradbe, ter kako se je razvijala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Čudežni volan MERCEDESA: JAMES ALLISON pojasni

SEBASTIAN VETTEL: O sistemu DAS in formi FERRARIJA SF1000