in

CARLOS SAINZ: RACING POINT in ALPHATAURI sta blefirala

Boj v sredini polja Formule 1 bo v letošnji sezoni še bolj oster. Dirkač McLarna Carlos Sainz izdaja, kateri dve ekipi se najbolj boji in zakaj ne bo lahko ubraniti četrto mesto konstruktorskega prvenstva.

Foto: HB Press

McLaren je lansko sezono končal na izvrstnem četrtem mestu, kot najboljša ekipa sredine polja Formule 1. Njihov dirkač Carlos Sainz pa je bil sijajen šesti. Po zaključku zimskih testiranj v Barceloni pa je Španec spregovoril o tem, kako ocenjuje trenutno razmerje moči. “Vsi so na testiranju zapustili dober vtis,” meni Sainz. “Prevoženi kilometri in časi krogov so impresivni. Tudi za nas ni enostavno oceniti, kako natančno izgleda v sredini polja. Tačas sta zame največji vtis zapustili ekipi Racing Point in AlphaTauri. Menim, če želimo uspešno ubraniti naše četrto mesto, sta to naša glavna tekmeca.

Po mnenju Carlosa Sainza je v boju za vrh sredine polja Formule 1 v letošnji sezoni največja uganka ekipa Racing Point, ki v Barceloni ni vsega pokazala – Foto: HB Press

Madridčan nadaljuje: “Zimska testiranja so dala malo informacij o tem, koliko zaostajamo za prvimi tremi ekipami. Vendar pa ocenjujem, ko bomo v Avstraliji dirkali s primerljivo količino goriva, bo slika nekoliko bolj jasna. Zame so največja uganka časi krogov moštva Racing Point. Začeli so na zelo visokem nivoju, vendar pa se potem niso tako povzpeli kot ostali. Verjamem, da tega tudi niso hoteli, da ostali opazimo, kako so dejansko hitri,” tako Sainz.

Druga neznanka in prav tako nevarnost za McLarnovo ubranitev lanskega četrtega mesta pa je po mnenju Španca ekipa AlphaTauri – Foto: HB Press

Na koncu še Španec doda: “Upam, da se bodo lahko najboljše ekipe sredine polja Formule 1 nekoliko približale Mercedesu, Red Bullu in Ferrariju. To bi bilo dobro tudi za navijače, da lahko neka ekipa iz sredine polja izkoristi priložnost, če se nekateremu pri vrhu rahlo zalomi.”       

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zaradi KORONAVIRUSA: Začetek prvenstva v AVSTRALIJI brez ITALIJANOV?

URE: TAG HEUER Carerra 160 Years Silver Edition