in ,

Luksuzni oddih na planetu TATOOINE

Popolnoma nov resort v tunizijski puščavi vabi predvsem ljubitelje franšize Vojna zvezd (Star Wars).

Tudi zelo daljne galaksije so zdaj povsem blizu. Takoj po prepovedi potovanj zaradi koronavirusa bo  mogoče odpotovati na Tatooine, domači planet Luka Skywalkerja, ki je prav tukaj začel svojo herojsko pustolovščino. V resnici je Tatooine v Tuniziji, saj je snemalna ekipa na čelu z Georgeom Lucasom snemala v okolici puščavskega mesta Tozeur.

Pogled iz hotela na prostrano Saharo. – Foto: Anantara Hotels

Pred kratkim je tukaj hotelska veriga Anantara odprla hotel z 93 sobami, suitami in vilami, ki na novo postavlja dojemanje luksuza v tem delu sveta in širše. Vse skupaj odlikuje žlahtno arabsko oblikovanje, svoje pa doda pogled skozi okna, ki razkriva širino največje puščave na svetu.

Več restavracij skrbi za razvajanje brbončic.

Sprostiti se je mogoče v lastnem welness kotičku s hamamom, za razvajanje brbončic pa skrbi več restavracij. Ne glede na ves prestiž so vrhunec ponudbe organizirani izleti po poteh snemalcev Vojne zvezd. Dvodnevni vas popelje do skalne formacije Ong Jemel (Kamelji hrbet), kjer je med drugim Darth Maul v Epizodi I dosegel planet Tatooine ali pa do soteske, po kateri so potekale peščene dirke. Posebna znamenitost je tudi Chott el Djetid, največje slano jezero v Afriki, kjer lahko obiščete tudi igluju podobno domovanje Luka in Anakina Skywalkerja.

Galaktična Tunizija

Kdor bi si planet Tatooine in druge kraje, kjer so snemali Vojno zvezd, rad ogledal od bližje, si lahko na Djerbi in v južni Tuniziji ogleda tudi jamski hotel Sidi Dris v Matmati, kjer so snemali notranjost Skywalkerjeve hiše ali pa naselja Medenine, Haddada in Ouled Soltane, ki so v filmu predstavljala četrti za sužnje.

Hotel Sidi Dris v filmu in v realnosti.

V Ajimu na Djerbi si lahko ogledate tudi kuliso za kantino v Mos Eisleyu, kjer je Luke prvič srečal Han Sola, kot zanimivost pa velja pripomniti, da se Obi-Wan Kenobijevo domovanje v resnici ne nahaja v gorah ampak tik ob morju. Še to, samo ime planeta je tudi tunizijskega izvora – George Lucas je planet Tatooine poimenoval po tunizijskem mestu Tataouine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

JENSON BUTTON: VERSTAPPEN na nivoju SCHUMACHERJA in HAMILTONA

NICO ROSBERG predlaga za sezono 2020: 16 dirk v 24-ih tednih