in , ,

FERRARI načrtuje vstop v serijo IndyCar

Šef ekipe Scuderia Ferrari je razkril, da v Maranellu resno razmišljajo o vstopu v serijo IndyCar NTT, kar bi se lahko zgodilo že leta 2022.

Le nekaj dni po izjavi Maria Andrettija, da naj Ferrari razmisli o vstopu v IndyCar, je Mattia Binotto razkril, da se v Maranellu resno (več kot le) poigravajo z idejo o vstopu v najvišji razred ameriškega motošporta, ki pa je seveda še vedno na bistveno nižjem nivoju kot Formula 1.

V intervjuju za SkySport Italia je prvi mož Ferrarijeve ekipe potrdil, da je njihov glavni cilj najti prvenstva, ki bodo ustrezala potrebam in komercialnim zahtevam Ferrarija, saj bo del osebja ekipe zaradi prihodnje omejitve proračuna v F1 v nasprotnem primeru ostal brez dela.

»Pri Ferrariju se čutimo družbeno odgovorne do svojih zaposlenih,« je pojasnil Binotto, »zato želimo zagotoviti, da se bo tudi v prihodnje za vsakega od njih našlo delovno mesto.«

»Zato smo začeli spremljati alternativne programe in dejstvo je, da se zanimamo za vstop v IndyCar, ki je trenutno zelo drugačna kategorija od formule 1, a jo leta 2022 čaka pomembna sprememba predpisov, ki prinaša hibridne pogonske enote. Spremljamo tudi svet vzdržljivostnih dirk in druge serije. Trudili se bomo, da bomo med vso to izbiro kar najbolje izbrali,« je povedal Binotto.

V zadnjih tednih in mesecih se veliko govori o zmanjševanju proračuna moštev formule 1. Sprva je bila zgornja meja nastavljena na 175 milijonov dolarjev, zdaj je konsenz pri 145 milijonih, kar bo organizacijsko in strukturno velik izziv za Ferrari, priznava tudi šef moštva.

Ferrari 637, ki naj bi nastopil v takratni ameriški seriji CART, je bil predvsem manever Enza Ferrarija v sporu s FIA-o.

Pred 35 leti se je Ferrari po sporu med FIA-o in Enzom Ferrarijem enkrat že (mlačno) pripravljal na nastop v seriji CART. Zdaj je možnost, da Scuderia nastopi na ovalih še bistveno večja.

Komentiraj

Loading…

0

Marca: Bo LIBERTY MEDIA pokrila del plače ALONSA pri RENAULTU?

HAMILTON največji športni zaslužkar v zgodovini Velike Britanije