in

INDY 500, Practice Day 2: Fernando ALONSO trčil ob zid, DIXON najhitrejši

Scott Dixon je zaključil drugi trening 104. izvedbe dirke Indy 500 kot najhitrejši v zavetrju, Fernando Alonso pa kot prvi voznik, ki je razbil svoj dirkalnik.

Drugi dan treninga za 104. izvedbo dirke za 500 milj Indianapolisa, ki je vrhunec sezone serije IndyCar, so dirkači dvignili tempo na slavnem ovalu, zgodila pa se je tudi prva nesreča letošnjega trenažnega tedna. Krivec zanjo je bil Fernando Alonso (McLaren-Chevrolet) je trčil, ali bolje rečeno podrsal po zunanjem delu zida ob ovalu. Vse skupaj se je dogajalo slabo uro pred koncem treninga.

“Takoj ko tukaj izgubite nadzor nad avtomobilom, ste za volanom le potnik. Prav to se mi je zgodilo danes,” je dejal Alonso, ki se pri dokaj nežnem trku ni poškodoval. To sicer velja za njegovega McLaren-Chevroleta s številko 66.

“Žal moramo avto popraviti. Upajmo, da bo jutri vseeno deloval kot je treba,” je dejal Alonso, ki je v dnevnem razvrstitvi končal na osmem mestu, potem ko je odpeljal 126 krogov.

Najboljši čas v četrtek je bil dobrih 0,2 sekunde hitrejši od najboljšega časa Jamesa Hinchcliffa prvi dan treninga v sredo, čeprav tlaka v turbinskih polnilnikih danes še niso povečali (to bodo storili jutri). Najhitrejši v dnevnem razvrstitvi v četrtek je bil Scott Dixon (Ganassi-Honda) s časom kroga (v zavetrju) 39,805 sekunde (226,102 milje na uro).

Takuma Sato (Rahal-Honda) je bil prvi v letošnjem tednu treningov, ki je že v prvi uri dneva prebil oznako 225 MPH. Nekaj kasneje je Japonec šel še nekoliko hitreje in dolgo časa držal prvo mesto. V zadnjih minutah ga je nato presegel Dixon s prvim krogom prek 226 milj na uro.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Felipe MASSA zapušča ekipo VENTURI

VETTEL zmanjšuje pomen pozdrava z LAWRENCOM STROLLOM