in

INDY 500: Takuma SATO na pravem mestu ob pravem času, ALONSO brez možnosti za zmago

Scott Dixon je dominiral na dirki za 500 milj Indianapolisa, a na koncu je bil v pravem trenutku na pravem mestu Takuma Sato, ki je tako vpisal še svojo drugo zmago na tej legendarni ameriški dirki.

Prvič v svoji dolgi zgodovini brez gledalcev na slavnem ovalu in prvič ne maja, temveč avgusta, se je v nedeljo na dirkališču Indianapolis Motor Speedway odvila 104. izvedba dirke za 500 milj Indianapolisa, bolj znane kot Indy 500.

Prisilna odsotnost gledalcev skoraj ni zmanjšala napetosti in zanimivosti tekmovanja na vrhuncu sezone serije IndyCar. Na koncu pa je prišlo do nič kaj vznemirljivega zaključka, saj se je dirka po nesreči v zaključku dirke končala s počitniškim tempom za varnostnim avtomobilom.

Takuma Sato (Rahal-Honda) je bil v vodstvu ob pravem času in si je tako priboril svojo drugo zmago Indy 500. Zmagal je že leta 2017. Scott Dixon (Ganassi-Honda), ki je vodil kar 111 od 200 krogov, je bil na koncu drugi. Zaradi nesreče v ozadju, ki se je zgodila tik red koncem dirke, je bil petkratni prvak serije IndyCar prikrajšan za priložnost za zaključni napad na Japonca.

Fernando Alonso (McLaren-Chevrolet) letos ni bil na ravni, ki jo je pokazal pred tremi leti. Dvakratni svetovni prvak Formule 1 je svoj drugi Indy 500 končal prvič po letu 2017, potem ko se leta 2019 ni uspel uvrstiti na dirko. Po odstopu zaradi okvare motorja na svojem prvencu leta 2017 je Alonso tokrat prečkal ciljno črto. A za Španca je bila to dirka, ki jo bo skušal čimprej pozabiti.

Fernando Alonso letos ni imel dovolj konkurenčnega avtomobila, da bi se lahko vmešal v bolj za vrh.

Dirko je začel s 26. od 33 štartnih mest, skoraj celotno prvo polovico dirke je preživel v tem delu razvrstitve. Uspelo se mu je sicer izogniti, da bi ga za krog prehitel vodilni Scott Dixon. Malo pred polovice dirke je Alonso na kratko pristal v prvi petnajsterici, preden je padel nazaj na mesta okoli dvajsetega.

Asturijec je na koncu prečkal ciljno črto na 21. mestu. A tudi s poznim nadaljevanjem dirke ne bi bilo mogoče doseči veliko boljšega rezultata, saj je bil Alonso tretji od voznikov, ki so jih že prehiteli za krog.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MIKA HÄKKINEN: FERRARI ne spada v sredino

ALAIN PROST: Včasih se ljudje ne zavedajo, kaj počne HAMILTON