in ,

VN PORTUGALSKE, kvalifikacije: Izjave NAJBOLJŠIH TREH

Lewis Hamilton si je na stezi Algarve Circuti v Portimau privozil svoj 97. pole position kariere in bo jutrišnjo dirko pričel z najboljšega položaja.

Za nami so zanimive in razburljive kvalifikacije VN Portugalske v Portimau. Ko je že kazalo, da bo Valtteri Bottas po treh treningih še četrtič najhitrejši, pa je v zadnjem krogu v izdihljaju kvalifikacij Lewis Hamilton pričaral krog, ki ga je postavil na pole position.

Lewis Hamilton, Mercedes – pole position

Danes je bilo težko, kljub temu, da imamo odločen dirkalnik. Valtteri je bil na vsaki seji hitrejši in moral sem se zelo potruditi, da sem pridobil nekaj stotink. Na koncu je odločala taktika z gumami, saj smo bili mnenja, da lahko s srednjo zmesjo naredimo več kot z mehkimi. Prav tako sem se odločil, da grem prej na stezo, da sem lahko odpeljal dva hitra kroga, ker prvi mi ni uspel dobro. To mi je prineslo tudi pole position. Ta steza je zares neverjetna, to je noro. Včasih se zazreš v nebo, ker ni nobenih referenčnih točk za zaviranje. Povrhu je steza zelo spolzka, a kljub temu sem zadovoljen z rezultatom.

Valtteri Bottas, Mercedes – drugo mesto

Potem ko smo rešili dilemo, katere gume so boljše, je šlo za to, ali odpeljemo le en hiter krog z malo goriva. Ali z več goriva z možnostjo dveh hitrih krogov z vmesnim ohlajanjem gum. Vedel sem, da je bil dirkalnik z malo goriva odličen, zato sem se odločil za to pot, kar se je izkazalo za napako, mojo napako. Ne vem, kaj se je potem zgodilo, ali se je steza ohladila in če je to vplivalo na moje gume. Želel bi si, da bi imel še drugi krog, da bi videl, kaj je bilo mogoče. Moj krog je bil dober, ni pa bil perfekten. Povrhu bom dirko pričel z umazane strani. To zagotovo ni prednost. Drugače pa je steza sijajna, gre gor in dol in zame je odlično, ker je toliko zavojev.”  

Max Verstappen, Red Bull – tretje mesto

Najtežje je bilo ogreti gume, ker je asfalt nov. Prav tako pride do tega, da temperature prednjih in zadnjih gum niso enake in zato imaš polne roke dela. AKljub temu sem zadovoljen s tretjim mestom. Nismo daleč vstran od Mercedesa. Upam, da bom lahko tudi na dirki ostal v bližini. Dirko bom pričel na čistejši strani, to je že dobro. Poleg tega jo bom začel na mehki zmesi. Toda prvi zavoj ni idealen za napad. Zato moram takoj poskusiti, da pridem mimo Valtterija. Kaj se bo zgodilo na dirki, je za vse novo. Pustil sem bom presenetiti.”   

Komentiraj

Loading…

0

VN PORTUGALSKE, kvalifikacije: HAMILTON v zadnjem poskusu pred BOTTASA

UMORILI očeta nekdanjega dirkača F1, Vitalija PETROVA