in

IndyCar: NEWGARDEN zmagal, Scott DIXON osvojil še 6. NASLOV

Medtem ko je Josef Newgarden slavil na finalu sezone IndyCar 2020 v St. Peterburgu, si je Scott Dixon zagotovil še šesti naslov v tem tekmovanju.

Scott Dixon (Ganassi-Honda) je v dramatičnem finalu sezone serije IndyCar dobil dvoboj za naslov proti Josefu Newgardnu (Penske-Chevrolet). Medtem ko se je Newgarden po najboljših močeh potrudil na ulični dirki v St. Petersburgu na Floridi in celo zmagal, je bilo tretje mesto Dixona dovolj, da se je slednji veselil naslova.

Za Dixona je to šesti naslov v karieri, ostale je dosegel v letih 2003, 2008, 2013, 2015 in 2018. S tem 40-letnemu Novozelandcu zdaj manjka le še en naslov do rekorderja, sedemkratnega prvaka serije IndyCar, A.J. Foyta. “Sploh ne vem, kaj naj rečem. Najlepša hvala vsem, ki so mi to pomagali omogočiti,” je dejal Dixon, ki mu je prvi čestital prav poraženi Newgarden.

Newgarden, ki je na zadnji dirki sezone slavil zahvaljujoč predvsem izjemnemu letečemu štartu v zaključni fazi dirke, kljub štirim zmagam v tej sezoni (toliko kot Dixon) ni uspel dobiti naslova. Newgarden je tako za 16 točk zgrešil uspešno obrambo naslova iz lanske sezone.

Kljub temu je bil Newgarden izjemen v zadnjem delu sezone, saj je konec avgusta – po prvi od obeh dirk v St. Louisu – za Dixonom zaostajal 117 točk. Voznik Penskeja je na šestih dirkah nadoknadil 101 od 117 točk. A na koncu mu je za tretji naslov v štirih letih zmanjkalo 16 točk.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BRABUS Rocket 900: BRUTALNA MOČ pred neminljivo LEPOTO

HAMILTON ni prepričan, ali želi še tri leta dirkati pri MERCEDESU