in ,

LEGENDARNI AVTOMOBILI, narejeni izključno iz RECIKLIRANIH MATERIALOV

Slavni superšportniki, narejeni iz recikliranih materialov, so del fascinantne razstave na Poljskem.

Vsi bolj ali manj vemo, kaj je recikliranje – torej zbiranje zavrženih stvari in materialov, njihovo sortiranje in spreminjanje v nekaj novega. Za izdelavo enakih ali drugačnih izdelkov. V tem primeru gre za precej drugačne izdelke.

Petdeset umetnikov z različnih koncev sveta se je zbralo v poljskem Pruszkowu nedaleč od Varšave, da bi na lokalnem odlagališču avtomobilskih odpadkov vzeli vse, kar so potrebovali za izdelavo unikatnih umetniških kopij.

Ti kupi smeti so zaživeli v osupljivo lepih primerkih znanih avtomobilskih kopij. Mercedes 300 SL, Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, Maserati GranTurismo in kot češnja na vrhu tortice še Fiat 500.

Poleg avtomobilskih replik so izdelali tudi motocikel in več kipov, ki utelešajo znane nežive like, kot sta Predator in Alien. Ko si boste ogledali videoposnetek teh in številnih drugih umetnin, vam bo jasno, da bi bili rezultati skupaj s tako natančno izdelavo všeč tudi slavnemu H.R. Gigerju.

Umetniki so se res potrudili – bili so celo tako perfekcionistični, da so zasnovali tako notranjost kot motor, da sta čim bolj podobna prvotni predlogi. Internet se že šali s primerjavami teh avtomobilskih kopij s filozofijo budizma.

Galerija: Gallery of Steel Figures

Če bi bili ti zavrženi neuporabni kovinski kosi pripadniki katere koli religije, bi bili zagotovo budisti, in to dobri in plemeniti, saj jim je v novem življenju veliko bolje kot v prejšnjem.

V mestu, kjer se je vse začelo, Pruszkowu, je bila odprta galerija, imenovana Gallery of Steel Figures, kjer je na ogled vse našteto, gostuje pa tudi po številnih poljskih mestih in v tujini.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

JEANT TODT o zahtevi RED BULLA: Ne dovolim si IZSILJEVANJA!

Maverick VINALES: S tako YAMAHO ni mogoče zmanjšati zaostanka za MIROM