in

BINOTTO vs WOLFF: Spoštovanje, a brez SOVRAŠTVA

Toto Wolff je izjave Mattie Binotta že opisoval z besedami kot je “bullshit” in se spraševal, ali Ferrarijev strm padec forme morda ni posledica “odločitev nekaterih članov ekipe”. To kaže na to, da Wolff in Binotto nista ravno na isti frekvenci in da je odnos med njima vse prej kot prijateljski.

Toda šef moštva Ferrari, Mattia Binotto, ni takšnega mnenja. V oddaji programa Sky Italia je dejal, da med njim in Wolffom ni nobenih napetosti. Namesto tega poudarja: “S povsem športnega vidika je moj glavni nasprotnik, ki že vrsto let zmaguje. Toda med nama ni sovraštva.”

“Lahko rečem, da z moje strani uživa spoštovanje, seveda pa je vedno prisotna tudi želja, da bi ga premagali. Toda ne samo zato, ker sta to pač Toto in Mercedes,” je dejal Binotto. “Gre za vrnitev Ferrarija na vrh, ker Ferrari tja spada.”

Mattia Binotto ostaja pri tezi, da Ferrari v lanski sezoni ni storil nič nezakonitega.

Ferrari trenutno preživlja “težke trenutke”, a v tej krizi dokazuje svojo resnično veličino, je svoje razmišljanje nadaljeval šef ekipe iz Maranella. “Smo enotni kot ekipa in si prizadevamo za en cilj. Verjamemo v ta šport in v našo uspešno prihodnost.”

“Kljub težkim športnim razmeram in vsem izzivom, ki jih prinaša kriza zaradi koronavirusa, ima Ferrari trdne temelje, na katerih lahko gradimo.”

Mattia Binotto

Vendar ima Ferrari tudi velik hendikep, in sicer v izjemno šibki pogonski enoti. Toda Binotto ostaja neomajen – Ferrari leta 2019 ni bil zasačen pri nečem nezakonitem in se tudi ni pogajal o prikrivanju le-tega s Svetovno avtomobilistično zvezo (FIA).

Cal CRUTCHLOW bi bil zadovoljen, tudi če letos KONČA KARIERO

HAMILTON je pozvan, da obsodi dirko VN SAVDSKE ARABIJE