in ,

HAMILTON se je večkrat pogovarjal s FERRARIJEM

Lewis Hamilton je priznal, da se je s šefi Ferrarija večkrat pogovarjal o morebitnem prestopu v Maranello, preden se je odločil za Mercedes.

Potem ko je na zadnji dirki VN Turčije izenačil rekord Michaela Schumacherja v številu naslovov, je Lewis Hamilton italijanskim kolegom iz Gazzetta dello Sport povedal: “Nikoli nisem bil blizu, da bi podpisal za Ferrari.

Britanec pojasni razloge: “Večkrat smo se pogovarjali, vendar se nismo spuščali v razumevanje, kakšne možnosti so na mizi. Naša stališča se nikoli niso ujemala in mislim, da se stvari vedno zgodijo z razlogom. Iskreno, v zadnjih letih se je moja pogodba vedno končala v drugačnih letih kot pri ostalih dirkačih,” pove Hamilton, ki še vedno nima veljavne podpisane pogodbe za sezono 2021. Šef ekipe Mercedes, Toto Wolff pravi, da bodo o novi pogodbi Hamiltona razpravljali čez nekaj dni.

Lewis Hamilton je priznal, da se je pred prihodom v Mercedes sicer večkrat pogovarjal s Ferrarijem, toda nikoli ni bil blizu podpisa. Mnogi navijači bi ga želeli videti v rdeči opravi, a z logotipi Scuderie se to ne bo nikoli zgodilo.

Hamilton je videti zelo srečen z nemško blagovno znamko. “Spomnim se, ko sem prvič vstopil v tovarno, sem pomislil: ‘Ti ljudje denar porabijo za dirke, ne za videz’,” je povedal Britanec, ki je leta 2013 Mercedesu prestopil iz McLarna. “Veliko sem verjel v McLaren, vendar so imeli določena pričakovanja glede tega, kako se mora dirkač obnašati, kar se ni skladalo z mojim značajem. Pred podpisom z Mercedesom sem jim rekel: ‘Poglejte, drugačen sem od ostalih. Pustite mi biti, pustite mi eksperimentiranje, ker moram ugotovit, kdo sem.’ In to se je tudi zgodilo,” še pove Hamilton.                            

Marc MARQUEZ: Vrnil se bom po DEVETI NASLOV

VN PORTUGALSKE, kvalifikacije: Miguel OLIVEIRA izkoristil prednost DOMAČEGA TERENA