in

APRILIA že začela s TESTIRANJI za sezono 2021

Aprilia bo že dan po finalni dirki sezone MotoGP 2020, kot edini proizvajalec z razvojno koncesijo, začela s testiranji za novo sezono.

Apriliin motocikel RS-GP 21, oziroma posodobljeno različico letošnjega motocikla z deli za sezono 2021, bo zjutraj preizkusil Bradley Smith, popoldan pa bo delo prevzel redni dirkač Aleix Espargaro, ki je po napornem dirkaškem koncu tedna v Portimau dejal, da je precej utrujen. “Celotna sezona je bila naporna, še posebej zadnjih nekaj tednov,” je povedal Španec“V petek smo bili na stezi dve uri in pol, tako da sem precej utrujen, toda kljub temu smo vsi v moštvu zelo motivirani.

V Jerezu nas čakajo novi motocikli, zaradi napovedanega slabega vremena, pa bomo namesto v sredo testirali že jutri. Prihodnja sezona je za nas zelo pomembna, na novem motociklu imamo zato kar nekaj novosti, katere želim čimprej preizkusiti. Imamo nov pogonski agregat, nov okvir, drugačno nihajno vilico, še več novih delov pa bomo dobili v Maleziji,” je razkril Espargaro, ki je na Portugalskem z osmim mestom dosegel najboljšo letošnjo uvrstitev. “Naslednja sezona je za Aprilio in zame ključna. Če se ne bomo mogli boriti za prvih šest na vsaki dirki, to nikakor ne bo dobra sezona.”

Aprilia se zadnje tedne v medijih predvsem pojavlja v zvezi z dirkaško zasedbo. Potem ko je Andrea Iannone dobil štiriletno prepoved dirkanja, zaradi uporabe nedovoljenih substanc, se veliko ugiba o tem, kdo bo dirkal namesto Italijana. Številni dirkači iz razreda Moto2 so zavrnili povabilo Aprilie, na koncu pa so Italijani že določili trojico za sezono 2021, ki jo sestavljajo Espargaro, Savadori in Smith.

Toda zdaj so se pojavile nove govorice, da se je Roberts vendarle odločil ostati v razredu Moto2, kar pomeni, da italijanski proizvajalec še vedno išče novega dirkača. Američan naj bi se sicer zanimal za prestop, toda do prepreke naj bi prišlo pri nedavno podpisani pogodbi z moštvom ItalTrans.

“Res ne vem,” je na vprašanje, kdo bo njegov moštveni kolega v 2021, odgovoril Espargaro.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Je MAX VERSTAPPEN sveže zaljubljen v KELLY PIQUET?

SEBASTIAN VETTEL: Formula 1 je postala preveč STERILNA