in

Legendarni SUKI dobil razstavo v svoji NAJLJUBŠI ULICI

Življenjska želja izjemnega fotografa je bila, da po koncu kariere v svoji najljubši ulici odpre razstavo s svojimi deli.

Foto: Bojan Vrbnjak

Srđan Suki Sulejmanović je za nas, ki smo ga osebno poznali, več kot le izjemen mojster fotografije. Mož, ki so ga mnogi zamenjevali za Radeja Šerbedžijo, na račun katerega je, kot je vedno pravil, »podelil marsikateri avtogram«, je bil v prvi vrsti človek. Pravi primerek stare šole, ki predstavljal tisto najboljše, kar nam je lahko v človeškem smislu dala rajnka država. Prav zaradi njega smo vsi prisotni na dirkah Formule 1, ki smo sodili v »Balkanski okrug«, vedno počutili kot da smo med starimi prijatelji.

Na našo veliko žalost se je Suki letos daleč prerano poslovil od tega sveta. Zahrbtna bolezen je žal premagala tudi takšnega veseljaka in večnega optimista, kot je bil on. Odšel je, a njegova dediščina, ki prikazuje njegovo veličino, je ostala. Kot tudi njegov vedno veseli pozdrav »Zdravo, brate«, s katerim je »okužil« ljudi po vsem svetu.

Urednik portala VMax.si Bojan Vrbnjak in Srđan Suki Sulejmanović, sta bila prijatelja in skoraj generaciji po starosti. Selfie posnet na VN Monaka leta 2017.

Njegovo veliko željo, da bi imel razstavo na Knez Mihajlovi ulici, so mu tako posthumno izpolnili njegovi poklicni kolegi in prijatelji. Razstava z naslovom »Zdravo, brate« v beograjski galeriji Progres prikazuje le majhen delček izjemnega repertoarja tega leta 1967 rojenega fotografa, ki se je s fotografijo pričel ukvarjati v poznih osemdesetih, od leta 1993 pa je delal za agencijo EPA.

Ob Formuli 1 je spremljal tako rekoč vse najpomembnejše športne dogodke po svetu, od olimpijskih iger, atletskih tekmovanj in svetovnih ter evropskih prvenstev v nogometu, s svojimi fotografijami pa je poročal tudi iz vojn, tiste na področju nekdanje Jugoslavije in iz Iraka.

Srđan Suki Sulejmanović z dobrim prijateljem in našim zunanjim sodelavcem, izvrstnim fotografom Hasanom Bratićem na dirki VN Monaka 2018.

Srđan Suki Sulejmanović je dobitnik številnih mednarodnih nagrad, med katerimi je tudi Sport prize in the 10th Editor and Publisher Photos of the Year Contest. Sam je vedno poudarjal, da ima najboljši posel na svetu, pri katerem je potrebno vedno precej tvegati in se še več učiti. Izkupiček od prodaje njegovih del bo šel v dobrodelne namene, kot bi zagotovo želel tudi Suki.

BESTSECRET: Ekskluzivna modna skupnost z več kot 3.000 znamkami in IZJEMNIMI POPUSTI

McLAREN: Več DIRKALIŠČ da, več DIRK ne