in

Carlos SAINZ o HAMILTONU: Ni tako ENOSTAVNO, kot pravi VERSTAPPEN

Carlos Sainz je v svoji izjavi relativiziral oceno Maxa Verstappna, da bi 90 odstotkov vseh voznikov v Mercedesu zmagovalo.

“Če sem iskren, mislim, da bi s tem dirkalnikom zmagovalo 90 odstotkov voznikov,” je o prevladi Mercedesa dejal Max Verstappen v intervjuju za Formula1.com. Z voznikom Red Bulla se sicer strinja njegov nekdanji moštveni kolega Carlos Sainz, a meni, da vse skupaj vseeno ni tako zelo enostavno, kot misli Verstappen.

Verstappen je z Red Bullom zgrešil glavni cilj sezone, saj letos ni postal svetovni prvak. Zato bo Sebastian Vettel vsaj še nekaj časa obdržal svoj rekord najmlajšega svetovnega prvaka vseh časov. Nizozemec je v intervjuju celo izjavil, da se v boju za prvenstvo leta 2020 nikoli ni videl kot resen tekmec Mercedesoma.

Kljub temu pravi, da zaradi prevlade srebrnih puščic ni pretirano frustriran. “Ne, zelo spoštujem njihovo kakovost. Nisem razočaran, ker je Lewis v Mercedesu. Če sem iskren, bi s tem avtom zmagalo 90 odstotkov aktualnih dirkačev v F1. Nič nimam proti Lewisu, on je super, a avto je res dominanten.”

Mercedes je resda daleč najboljši dirkalnik v F1, a za Carlosa Sainza je Lewis Hamilton vsekakor eden najboljših voznikov vseh časov.

“Težavno vprašanje, vendar se strinjam z Maxom. Verjetno bi 90 odstotkov dirkačev v Mercedesu res zmagalo na dirki in osvojilo pole position. Če pa polovico dirkačev postavite proti Hamiltonu v Mercedesu, potem ga 90 odstotkov ne bi premagalo,” je prepričan Carlos Sainz.

Tudi Verstappen je moral svojo izjavo tudi postaviti v perspektivo: “V redu, drugi verjetno ne bi bili tako prevladujoči kot Lewis.”

“Moštveni kolegi sedemkratnega svetovnega prvaka bi ga v dolgi sezoni še posebej težko premagali,” dodaja Sainz: “Če Hamiltona odstranite iz konkurence, pa bi verjetno vsi v trenutnem razmerju moči z Mercedesom zmagovali. To kar dobro opisuje dogajanje v Formuli 1 danes, pa tudi to, da je Hamilton eden najboljših, ne glede na to, da sedi v najboljšem dirkalniku.”

Kaj še posebej odlikuje sedemkratnega prvaka? “Zelo natančno spremljam, kako Hamilton deluje pod pritiskom,” pojasnjuje Sainz. “Izjemen je. Kako mu v Q3 uspe tako dobro obvladati vse sektorje in zavzeti pole position in skoraj vedno najti nekaj tisočink prednosti pred Bottasom,” je Španec navdušen nad Britančevo mirnostjo v odločilnih trenutkih.

V deževnem Spielbergu je v kvalifikacijah Lewis Hamilton Valtterija Bottasa premagal za sekundo in pol.

Kar je še posebej navdušilo bodočega voznika Ferrarija, je bil Hamiltonov kvalifikacijski nastop na VN Štajerske. “V Avstriji je Bottasa snel za sekundo in pol v dežju. Lahko počne stvari, ki jih ne zmore vsak. Toda, da bi našel še kakšne podrobnosti, bi moral biti njegov moštveni kolega.”

Brez tega, da bi bil v enakem dirkalniku, je nemogoče vedeti, kako dober je drugi voznik. Toda nekaj je za Sainza gotovo: “Dejstvo je, da je Hamilton eden najboljših voznikov vseh časov. To vem, tudi če nisem njegov moštveni kolega.”

Komentiraj

Loading…

0

Po IMOLI: Formula 1 ne izključuje daljših faz VARNOSTNEGA AVTA

Franco MORBIDELLI bo nastopil na reliju prvenstva WRC v MONZI