in

HAMILTON: Kako ga je BRAWN prepričal v mamini kuhinji

Lewis Hamilton je razkril, kako ga je takratni šef ekipe Ross Brawn prepričal, da se pridruži ekipi Mercedes. To se je zgodilo pri klepetu v mamini kuhinji.

Foto: HB Press

Ko se je Michael Schumacher konec leta 2012 drugič upokojil iz Formule 1, je ekipa iz Brackleya na prvo mesto seznama kandidatov, ki bo zamenjal nemškega dirkača, postavila prav Lewisa Hamiltona.

Znano je, da se je takratni izvršni predsednik Niki Lauda prvič obrnil na Hamiltona, potem ko je odstopil na dirki VN Singapurja. A kljub dobri pogovorom z Avstrijcem, je Lewis priznal, da se je njegovo zanimanje za Mercedes zares povečalo šele takrat, ko se je srečal z Brawnom. “Ni bil Singapur, ko mi je Niki ‘prodal sanje’. Govoril sem z Nikijem, ko sem se vrnil domov v Monako. Bil je prvi, s katerim sem se pogovarjal in ki mi je dejal, da moram priti v ekipo, a na začetku nisem bil nujno prepričan.

Lewis Hamilton je razkril, da je bil Ross Brawn tisti, ki ga je prepričal v projekt Mercedesa.

Prepričal pa ga je nekdo drug. “Milim da sem se zares bolj zazrl v to šele takrat, ko je Ross Brawn prišel v hišo moje mame, sedel v kuhinji in mi ob čaju pokazal, kakšen je bil načrt za ekipo. To je bil resničen poglobljen vpogled v to, kaj je ekipa načrtovala in katere spremembe je skušala narediti. Torej je bila to tista točka, ki me je prepričala,” doda Hamilton, ki še pojasni, kako so pogovori z Laudo privedli do močnih odnosov, ki jih je ustvaril s trikratnim svetovnim prvakom do njegove smrti.               

Komentiraj

Loading…

0

SEBASTIAN VETTEL: Formula 1 je postala preveč STERILNA

FELIPE MASSA s pomisleki glede vrnitve FERNANDA ALONSA