in ,

MICK SCHUMACHER: Boj za naslov prvaka FORMULE 2 je še vedno odprt

Mick Schumacher pravi, da je v letošnjem boju za naslov prvaka Formule 2 še vse odprto, kljub temu, da se na finale prvenstva v Bahrajnu odpravlja kot vodilni.

Foto: HB Press

Mladinec Ferrarijeve akademije dirkačev, ki naj bi v prihodnjem letu vstopil v Formulo 1 kot stalni dirkač ekipe Haas, je z zmago na zadnji dirki v Sočiju povečal prednost v prvenstvu Formule 2 in naredil občuten korak k osvojitvi naslova.

Sezona Formule 2 se bo zaključila v naslednjih dveh vikendih v Bahrajnu, kjer bo na štirih dirkah in dveh kvalifikacijah možno doseči še 96 točk. Mick Schumacher pred svojim Ferrarijevim kolegom akademije Callumom Ilottom vodi za 22 točk, matematične možnosti za naslov prvaka pa imajo še Yuki Tsunoda, Christian Lundgaard, Robert Shwartzman in Nikita Mazepin, ki za Schumacherjem zaostaja za 51 točk. “Še vedno je na razpolago 96 točk, zaradi česar je še vse odprto, pomeni, da lahko prvih šest na lestvici osvoji naslov prvaka,” tako sin Michaela Schumacherja.

Mickov glavni tekmec za naslov prvaka je njegov kolega Ferrarijeve akademije dirkačev Callum Ilott, čeprav ima matematične možnosti še četverica drugih dirkačev.

Naš cilj je, da se osredotočimo nase, zgradimo čim boljši dirkalnik okrog sebe in da delujemo tako dobro kot na zadnjih dirkah. Pomembno je samo, da se osredotočim, se še naprej izboljšujem, se učim in opravim najboljše delo,” tako Schumacher, ki si je opomogel po slabšem začetku sezone, saj je na zadnjih devetih štartih osvojil sedem stopničk, s čimer je dokazal konstantnost, medtem ko so nekateri tekmeci zaostali. “Mislim, da moramo biti na zadnjih dveh vikendih pametni,” tako Mick pred nastopi v Bahrajnu. “Če bo pravi trenutek za napad, bomo napadli, če bo pravi trenutek za obrambo, se bomo branili. Gre za razumevanje razmer in delo na terenu.”            

Komentiraj

Loading…

0

ANGLEŽI glasovali, da je VETTEL boljši od HAMILTONA!

SEBASTIAN VETTEL: FERRARI SF1000 generira preveč zračnega upora