in

VN BAHRAJNA, kvalifikacije: ILLOT s pole positionom vrgel rokavico SCHUMACHERJU

Britanec Callum Ilott je bil najhitrejši v kvalifikacijah za prvo od štirih dirk v Bahrajnu, ki bodo zaključile letošnjo sezono Formule 2.

Callum Ilott za vodilnim v točkovanju, Mickom Schumacherjem, zaostaja za 18 točk, jutri pa ima lepo priložnost da zmanjša zaostanek, saj bo Nemec startal šele z desetega startnega položaja.

Ilott, sicer voznik ekipe UNI-Virtuosi je bil v kvalifikacijah izjemen, saj je bil najhitrejši od začetka do konca, svoj najhitrejši čas pa je postavil že v prvem delu, s čimer je za 0,391 sekunde prehitel Felipeja Drugovicha in za več kot pol sekunde tudi tretjeuvrščenega Dana Ticktuma.

Ticktumu bo v drugi vrsti družbo delal Marcus Armstrong, v tretji vrsti pa najdemo Guanyuja Zhoua in Giuliana Alesija, ki je s svojim izletom s steze kvalifikacije skrajšal za dve minuti in mnogim dirkačem onemogočil, da bi odpeljali še en hitri krog. Za prvo rdečo zastavo dneva je sicer poskrbel Yuki Tsunoda, ki bo jutri startal z zadnjega startnega položaja.

Do desetega mesta na razpredelnici so se zvrstili še Nikita Mazepin, Jehan Daruvala, Christian Lundgaard in Mick Schumacher. Debitant Theo Pourchaire bo startal s 16. mesta. Začetek dirke bo jutri dopoldne ob 10.10.

Komentiraj

Loading…

0

VN BAHRAJNA, FP2: PES na stezi, ALBONOVA nesreča in LEWIS z najboljšim časom

FERRARI bo podprl predlog RED BULLA o zamrznitvi motorjev!