in ,

PORSCHE napoveduje vrnitev v serije LE MANS, WEC in IMSA

Porsche je potrdil, da se bo leta 2023 vrnil v Le Mans, torej po šestih letih odkar so ga zapustili in osvojili zmago na legendarni 24-urni dirki.

Foto: Porsche

Porsche razvija prototip dirkalnika za nova pravila LMDh, s katerim bo lahko nastopal tako v prvenstvu WEC, na dirki v Le Mansu in v seriji IMSA. Dirkalniki kategorije LMDh bodo tehtali približno 1000 kilogramov in razvili moč 680 konjičev.

Nova kategorija LMDh nam omogoča, da se za skupne zmage na klasičnih dirkah Le Mansa, Daytone in Sebringa borimo s hibridnim sistemom,” je povedal Oliver Blume, izvršni direktor Porscheja. “Ta projekt je za Porsche izjemno privlačen. Vzdržljivostne dirke so del DNK-ja naše blagovne znamke.Porsche ima rekord v zmagah proizvajalcev v Le Mansu. Njihov zadnji uspeh z Bernhardom, Hartleyem in Bamberjem leta 2017 je bil njihov devetnajsti.

Študija Porschejevega hiper dirkalnika, s katerim se želijo leta 2023 vrniti v serije WEC, IMSA in seveda na legendarno dirko 24 ur Le Mansa. – Foto: Porsche

Porschejeva sestrska znamka v skupini Volkswagna Audi, ki je pred kratkim objavila načrte, da izstopi iz Formule E, se prav tako namerava vrniti v razredu LMDh v Le Mansu. Japonska Toyota, zmagovalec zadnjih treh dirk v La Sarthe, in Peugeot, prav tako razvijata hiper dirkalnika za novo kategorijo.       

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

McLAREN: Prehitro je govoriti, da smo lahko KONKURENČNI MERCEDESU in RED BULLU

MAZEPIN načrtuje ponovno pritožbo glede prodaje FORCE INDIE Lawrencu STROLLU