in ,

Mehanik iz WHEELER DEALERS vam omogoča, da si SAMI sestavite svoj DIRKALNIK

Ant Anstead, ki ga poznamo predvsem kot mehanika iz serije Wheeler Dealers, je pripravil kit, ki vam omogoča, da si sami izdelate retro dirkalnik.

Dotični primerek, ki je navzven (ko je sestavljen) verna kopija dirkalnika Alfa Romeo Tipo 158, stane 7.499 britanskih funtov, kar je približno 8.380 evrov, za mehansko osnovo pa je Anstead izbral Mazdo MX-5.

Alfa Romeo Tipo 158 je eden najuspešnejših dirkalnikov vseh časov, saj je v različnih izvedbah med letoma 1938 in 1951 nastopil na 54 velikih nagradah in na njih kar 47-krat zmagal. To je tudi dirkalnik, s katerim je Juan Manuel Fangio slavil svoje prve zmage. Poganjal ga je 1,5-litrski vrstni osemvaljnik, zaradi kompaktnih mer pa so avto imenovali preprosto Alfetta.

S pomočjo kompresorja je osemvaljnik zmogel 190 KM največje moči, tako da je štirivaljnik iz Mazde MX-5 po moči kar pravšnja zamenjava zanj. V primeru Ansteadovega kita seveda ne gre za verno kopijo originala, temveč volj za obuditev duha, ki ga predstavljajo predvojni dirkalniki in dirkalniki iz zgodnjega obdobja Formule 1.

Kit Tipo 184 je glede zasnove precej podoben prav tako slavnemu Caterhamu 7, ki prav tako temelji na zasnovi nekdanjih dirkalnikov, Anstead pa bo za začetek pripravil deset takšnih kompletov, za vsakega izmed njih pa je, kot smo že omenili, potrebno odšteti dobrih osem tisoč evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prva analiza Ferrarija SF21, naslednika SF1000, ki je 2020 POGRNIL na celi črti

Emma KIMILÄINEN: Samo TOPLESS fotografija bi mi prinesla sedež v INDY LIGHTS