in ,

ILLYRIAN Pure Sport bo prvi ALBANSKI SUPERŠPORTNIK

Qendrim Thaqi, glavni izvršni direktor podjetja Arrera Automobili, napoveduje serijsko različico prvega superšportnega avtomobila iz Albanije.

Qendrim Thaqi avtomobilistični javnosti ni povsem neznano ime. Pred dobrimi tremi leti je namreč predstavil upodobitev koncepta Porscheja 9RE, naslednika modela 918 Spyder po njegovi ideji. Zdaj je Thaqi nase opozoril s povsem novo idejo.

Odločil se je, da ustvari povsem svoj avtomobil, ki ga namerava poimenovati Illyrian Pure Sport. Za zdaj vse skupaj obstaja samo v digitalni podobi, toda Thaqi svoje sanje verjetno že uresničuje. Podjetje, ki ga je v ta namen ustanovil, se imenuje Arrera Automobili.

Kar zadeva obliko, Illyrian Pure Sport, ki naj bi imel karoserijo iz karbonskih vlaken, izžareva italijanski vpliv. Še posebej je to vidno spredaj z navpično razporejenimi žarometi. Tudi zadek v veliki meri obdajajo deli iz karbonskih vlaken, ki zaobjemajo duet ogromnih zaključkov izpušne cevi.

Thaqi že ima tudi idejo o tem, kaj naj bi poganjalo prvega albanskega superšportnika in kakšne naj bi bile njegove zmogljivosti. Uporabiti namerava 6,2-litrski LT2 V8-motor z dvema turbopuhaloma in 850 KM največje moči. Ta naj bi Illyrian Pure Sport do stotice katapultiral v manj kot treh sekundah, najvišja hitrost pa bi bila okoli 375 km/h.

Komentiraj

Loading…

0

LAWRENCE STROLL: Prvenstvo se bo pričelo v BAHRAJNU

Pri YAMAHI prepričani, da so odpravili TEŽAVE z motorjem