in

Lirim ZENDELI: Mladi ALBANEC na poti v FORMULO 1

Mladi nemški dirkač albanskega porekla, katerega starši so iz Skopja, bo v prihodnji sezoni v Formuli 2 nastopal za moštvo MP Motorsport.

“Vse bližje sem svojim sanjam o Formuli 1 in tega se tudi zavedam. A marsikaj je še vedno zapisano le v zvezdah,” je Lirim Zendeli po povedal v intervjuju za Sky Sports. Enaindvajsetletnik bo leta 2021 nastopal v Formuli 2 za ekipo MP Motorsport in se imel možnost dokazati v razredu, ki je stopnička pred vrati v raj.

“Gre za ogromen korak v moji karieri, navsezadnje je Formula 2 najboljša odskočna deska za Formulo 1,” razmišlja Zendeli, ki se zaveda, da ga v novem tekmovanju čaka neizprosna konkurenca: “Zame je Formula 2 nov svet. Avto je bistveno hitrejši, pa tudi težji in močnejši. Tudi zavore so bistveno močnejše. Največja razlika se mi zdi prav zaviranje s 300 na 60 km/h, a moram reči, da prav uživam v tem, ko je vse skupaj še nekoliko bolj brutalno.”

Čeprav je svet Formule 2 za Zendelija povsem novo poglavje, ima mladi Bochumčan ambiciozne cilje za svojo debitantsko sezono: “Ob koncu letošnje sezone Formule 3 sem se dobro odrezal, zlasti na kvalifikacijah. Ekipa Motorsport MP je pokazala velik potencial in mislim, da lahko skupaj nadaljujemo trend, da bomo redno na stopničkah, nabirali točke in bili med vodilnimi v prvenstvu.”

O svojem nekdanjem varovancu ima pohvalne besede tudi njegov nekdanji šef moštva, Ralf Schumacher: “Formula 2 je težak in zapleten razred. Fant je vsekakor talentiran. V naši ekipi je že vozil Formulo 4 in postal prvak. Zelo sem vesel zanj, da mu je uspelo priti v F2, ker je proračun ogromen. Seveda držim pesti zanj.”

V minuli sezoni je Zendeli zmagal na eni dirki Formule 3 in trikrat končal na stopničkah. Na teh uspehih želi graditi tudi kariero v Formuli 2. MP Motorsport je v zadnjih štirih letih v prvenstvu Formule 2 skupaj slavil pet zmag na dirkah Formule 2.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prireditelj VN KITAJSKE zaprosil za novi termin dirke 2021

McLAREN: Kljub menjavi MOTORJA želijo biti takoj KONKURENČNI