in ,

Uradno: GROSJEAN v seriji INDY CAR za ekipo DALE COYNE RACING

Romain Grosjean je potrdil, da bo svojo dirkaško kariero nadaljeval v ameriški seriji IndyCar. Francoz je podpisal pogodbo z moštvom Dale Coyne Racing.

Romain Grosjean, ki je na lanski dirki v Bahrajnu doživel grozljivo nesrečo, pravi inferno v prvem krogu, bo odslej dirkal tako po uličnih kot tudi običajnih dirkališčih. Kajti nekdanji dirkač ekipe Haas se seli v IndyCar.

Zelo sem navdušen nad selitvijo v ZDA in tekmovanjem v seriji NTT IndyCar,” je Grosjean povedal kolegom iz Motorsport.com. “Za to sezono sem imel več možnosti in hitro sem izbral IndyCar, bil je moj favorit.Francoz se je odločil, da letos ne bo dirkal v ovalih in na super hitrih stezah, zato se tudi ne bo udeležil dirke Indy 500. “Moram iskreno priznati, da še nisem pripravljen na ovale. IndyCar ima bolj konkurenčne pogoje kot tisto, kar se doslej videl v svoji karieri. Lep izziv bo spet napadati stopničke in ponovno zmagovati.

Šef ekipe Dale Coyne je navdušen nad prihodom Grosjeana. “Razumem, da se Romain resnično želi učiti in to zelo. Naredi vse, kar je v njegovi moči, da vzpostavi dobre odnose s svojimi inženirji in trdo dela, da najde rešitve za kakršne koli težave. Prav takšen odnos si želiš od dirkača. Vsekakor je pomembno, da začnemo tako v razredu, ki mu je popolnoma neznan.”          

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MotoGP: Tudi VN TAJSKE odpovedana!

Novi FORD F-150 Raptor: Najbolj priljubljen POLTOVORNJAK tudi v ŠPORTNI različici