in ,

PORSCHE in TAG Heuer znova združila moči za nov KRONOGRAF

Porsche in TAG Heuer, ki sodelujeta na številnih področjih, sta tokrat družno predstavila novo prestižno ročno uro TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph.

Novi časomer s svojo zasnovo in obliko »časti« zgodovino obeh znamk, ki sta seveda tesno povezani z motošportom, kar nenazadnje razkriva tudi napis Porsche na luneti, »asfaltna« zasnova številčnice in izbira rdeče, črne in sive barve, ki so uradne barve proizvajalca avtomobilov iz Zuffenhausna.

Kronograf bo na voljo s pasom iz visoko kakovostnega telečjega usnja, na katerem prešitje spominja na notranjost Porschejevih avtomobilov. Srce same ure je mehanizem Calibre Heuer 02, ki zagotavlja do 80 ur zaloge energije.

»Veliko zavezništvo med našo znamko in podjetjem TAG Heuer je staro že pol stoletja in presrečen sem, da skupaj znova stopamo korak dlje v sklopu našega strateškega partnerstva,« je povedal Detlev von Platen, član nadzornega odbora za prodajo in marketing pri Porsche AG in dodal: »Našim kupcem skupaj prinašamo vse tisto, kar pričakujejo od obeh podjetij – dolgoletno predanost motošportu, edinstvene življenjske trenutke in uresničevanje sanj.«

Porsche in TAG Heuer sodelujeta že od šestdesetih let minulega stoletja, ko je Jo Siffert, švicarski dirkač in prodajalec Porschejev sklenil sodelovanje z Jackom Heuerjem, ki je za 25 tisoč švicarskih frankov lahko svoj logotip nalepil na Siffertov avto in oblačila. Prav tako je Siffert od Heuerja kupoval ure po velikoprodajnih cenah in jih prodajal svojim prijateljem, pri čemer je prav tako precej zaslužil, je pred leti razkril Jack Heuer, ki je povedal tudi, da je bil Siffert spreten prodajalec, saj je v nekaj letih praktično pol paddocka nosilo Heuerjeve ure.

Vse skupaj je seveda zelo koristilo tudi promociji podjetja Heuer, saj je kombinezon z njihovim logotipom nosil tudi Steve McQueen v filmu Le Mans, v katerem je vozil Porscheja 917. »Vozim isti avto kot Jo Siffert, torej moram biti tudi oblečen kot on,« je takrat dejal McQueen.

Novi TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph sicer stane 5.850 ameriških dolarjev z usnjenim in 6.050 ameriških dolarjev s pasom iz jekla.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

ASTON MARTIN bo svoja dva RAZVOJNA ŽETONA porabil za ŠASIJO

BARCELONA za letošnjo dirko VN ŠPANIJE načrtuje sprejem GLEDALCEV