in ,

ALPHATAURI v letu 2022 brez pomoči RED BULLA

Ni skrivnost, da AlphaTauri in Red Bull tesno sodelujeta preko oddelka Advanced Technologies, kar velja tudi za letošnje leto. Prednost za Franza Tosta, ki pravi, da bo pa leto 2022 veliko težje.

AlphaTauri je, tako kot njihov predhodnik Toro Rosso, več kot očitno sestrska ekipa Red Bulla. Moštvo iz Faenze praktično trenira in izobražuje mlade talente za prvo ekipo, pri čemer uporablja dirkalnike, zelo podobne Red Bullu.

To ni presenetljivo, saj ekipa veliko delov kupuje od večje ekipe, s čimer si zmanjša stroške. “Ekipa se zaradi tega ne počuti prikrajšano. Odločili smo se za uporabo lanske šasije Red Bulla. Kot pri vsaki ekipi tudi tukaj obstajajo možnosti za nadaljnji razvoj aerodinamike. Da se drugi deli morda ne bodo razvijali, je bilo zasnovano zaradi tega, da se zmanjšajo stroški in mislim, da je bila to dobra odločitev,” je za kolege iz auto motor und sport povedal Franz Tost, šef ekipe AlphaTauri.

Franz Tost, šef ekipe AlphaTauri poudarja, da bo za njih leto 2022, ko nastopijo nova pravila, težko, kajti ne bodo mogli računati na izdatno pomoč Red Bulla.

V letu 2022 pa bo AlphaTauri imel težje delo s tekmovanjem pri vrhu sredine polja Formule 1. Medtem ko lahko sedaj od Red Bulla kupijo veliko delov, to za sezono 2022 ne bo mogoče. Kajti nastopijo nova pravila in bo treba za to sezono izdelati vse nove dele in AlphaTauri jih ne bo mogel kar tako kopirati od Red Bulla. “Sodelujemo lahko le v skladu s pravili, to pa pomeni, da bomo prevzeli menjalnik, hidravliko in dele zadnjega vzmetenja. Raje bil od Red Bulla dobil celoten zadek dirkalnika, vendar je to na začetku novih pravil nekoliko težko. Leta 2023 bo lažje. Potem bomo lahko znova prevzeli stare dele od Red Bull Technologies, kar nam bo prihranilo veliko denarja,” še zaključi Avstrijec.          

Tudi ASTON MARTIN ima svoje pivo – PERONI

FERRARI: Predstavitev EKIPE v duhu DOLGEGA OGLASA