in ,

HAMILTON še zdaleč ni zadovoljen: “Moje vprašanje je, kaj zdaj?”

Lewis Hamilton se bo v letošnji sezoni boril za svoj osmi naslov svetovnega prvaka Formule 1, a Britanec je postal več kot le dirkač.

Bolj kot kdaj koli prej je zavezan enakosti, tako znotraj kot tudi izven Formule 1. Z vzponom gibanja Black Lives Matter, je tudi Hamilton postal bolj odkrit na to temo. Poskrbel je, da je imel Mercedes v lanski sezoni črno zunanjo podobo kot izjavo proti rasni nepravičnosti.

Prav tako smo bili v lanski sezoni pred vsako dirko priča trenutku za razmislek o rasizmu in diskriminaciji, kjer so številni dirkači tudi pokleknili. Ustanovljen je bil tudi odbor za izboljšanje raznolikosti v motošportu. Hamilton se je v petek na družabnem omrežju znova oglasil na to temo. “Lani smo nekateri pokleknili v podporo enakosti, na kar sem ponosen. Moje vprašanje je, kaj je naslednje? Neenakosti v našem športu in v svetu ostajajo. Še vedno so potrebne spremembe. Neprestano si moramo prizadevati, da bi sebe in druge pozvali k odgovornosti,” tako sedemkratni svetovni prvak na Instagramu.

Britanski dirkač ekipe Mercedes tudi razkrije, da je še vedno bojevit. “Še naprej si moramo prizadevati za enakost za vse, da bomo še naprej videli resnične in trajne spremembe v našem svetu. Dokler imam zrak v svojih pljučih, se bom še naprej boril za spremembe v vsem, kar počnem. Prizadeval si bom ustvariti poti in priložnosti za temnopolte otroke v znanosti, tehniki in ustvarjalnih disciplinah.”                      

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

V SILVERSTONU previdno optimistični glede GLEDALCEV na tribunah

WOLFF o morebitni združitvi FORMULE 1 in FORMULE E