in

Na testiranjih Formule 2 najhitrejši BECKMANN, LUNDGAARD in ARMSTRONG

Tridnevno testiranje voznikov Formule 2 je vsak dan na vrhu končal drug dirkač, kar napoveduje zanimivo sezono.

Debitant v moštvu Charouz, David Beckmann, je bil najhitrejši na uvodnem dnevu, ko je s časom 1:42.844 za dve desetinki prehitel Dana Ticktuma, ki letos vozi za Carlin, Na tretjem in četrtem mestu sta se znašla voznika ekipe ART, Christian Lundgaard in Theo Pourchaire, znotraj sekunde pa sta se uvrstila še Liam Lawson in Jehan Daruvala.

Drugi dan je najboljši čas postavil Christian Lundgaard, sicer član podmladka ekipe Alpine, ki je bil za tri desetinke hitrejši od Benta Viscaala, slednji pa je za vsega stotinko prehitel Marcusa Armstronga. Vsi trije so svoje najhitrejše čase postavili v dopoldanskem terminu, medtem ko je četrtouvrščenemu Danu Ticktumu to uspelo popoldne. Za njim so se do desetega mesta razvrstili Lawson, Shwartzman, Vips, Pourchaire, Nissany in Piastri.

Tretji dan testiranj je pripadel Novozelandcu Armstrongu, ki mu je to uspelo v dopoldanskem delu testiranj, kar je tudi razumljivo, saj so se v drugem delu testnega dne vsi posvetili predvsem simulaciji dirke. Zaostanki za Armstrongom so bili minimalni, tako da sta Liam Lawson in Juri Vips zaostala manj kot desetinko sekunde. Absolutno najhitrejši čas je sicer dosegel Christian Lundgaard, a je kljub temu za lanskim najhitrejšim časom testiranj, ki ga je postavil Callum Ilott, zaostal za dve desetinki sekunde.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

ALFA ROMEO v Bahrajnu zaradi pozitivnega testa brez šefa VASSEURA

Pri ekipi ALPINE priznavajo, da je ALONSO “precej zahteven”