in ,

RED BULL nova priložnost za PEREZA: “Če zdaj ne bo šlo, ne bo nikoli več”

Ob prihodu v ekipo Red Bull, ima Sergio Perez prvič po letu 2013 (takrat pri McLarnu) sedež v vrhunski ekipi. V tem času je pričakoval, da se bo potegoval za zmage.

Ko je Perez leta 2013 prišel v McLaren kot zamenjava za Lewisa Hamiltona, je imela ekipa iz Wokinga težko leto. Niti Perez niti njegov moštveni kolega Jenson Button nista dosegla uvrstitve na stopničke in ob koncu sezone je Perez zapustil McLaren.

Po besedah mehiškega dirkača je bilo takrat, ko je moral zapustiti ekipo, vpleteno predvsem veliko politike. “Z dirkaške strani ni bilo tako hudo. Na kvalifikacijah sem bil prehiter za njega (Buttona, op.p.), tako da ste lahko videli, da sem imel hitrost,” je Perez povedal kolegom iz portala Planet F1. “Toda dogajale so se še druge stvari in iz tega sem se naučil.” Kot moštveni kolega Maxa Verstappna, je Perez dobil novo priložnost v vrhunski ekipi. “Mislim, da se postal bolj kompleten in zaokrožen dirkač. Če sedaj ne bo šlo, ne bo nikoli več.

Po letu 2013, ko je bil član McLarna, je Red Bull za Sergia Pereza druga vrhunska ekipa, s katero ima priložnost, da se bori za zmage na dirkah in tudi za naslov prvaka – Foto: HB Press

Mehičan, ki je dobil eno izmed dveh lanskih dirk v Bahrajnu, ima pozitiven prvi vtis o novem kolegu. “V dirkalniku je neizprosen, izven njega pa dokaj sproščen,” opiše Perez svojega moštvenega kolega Verstappna. “Dobro sodelujeva in inženirjem posredujeva podobne povratne informacije o tem, kaj želimo in v katero smer želimo iti. Vsekakor mislim, da se lahko od Maxa veliko naučim in upam, da tudi obratno.

Perezove velike sanje so zmagati na domači dirki v Mehiki pred svojimi navijači. To bi bilo zanj nekaj neverjetnega in upa, da se mu bodo te sanje tudi uresničile.

Vsekakor pa ima Perez že sanje za letošnjo sezono in to je zmagati na domači dirki v Mehiki. “Vem, da je naš dirkalnik v Mehiki vedno dober. Red Bull je tam osvojil veliko dirk, zato si morate predstavljati, da bi bilo to zame zelo velika stvar in bi mi ogromno pomenilo, če bom lahko zmagal pred domačimi navijači,” tako sanje mehiškega dirkača. “A od tega trenutka naprej, moramo iz dirke v dirko prikazati najboljše in se prepričati, da smo tudi tam, kajti smo v močnem položaju za osvojitev prvenstva.”                

FORMULA 1 začela pogovore s TURČIJO, da tudi letos gosti DIRKO

ZAK BROWN opozarja pred novim COPYGATE v letu 2022