in

WOLFF zavrača govorice: “HORNER in BROWN samo širita neumnosti”

Če je uvodna dirka sezone VN Bahrajna znanilec preostalega dela prvenstva, bomo videli letos zanimivo in napeto bitko med ekipama Mercedes in Red Bull.

Tudi Toto Wolff, šef moštva srebrnih puščic, mora priznati, da je v tej sezoni razmerje moči drugačno. V intervjuju za avstrijski Sport24 Auto, je povedal, da je imel v Bahrajnu Red Bull očitno najhitrejši dirkalnik.

Prednost smo izgubili zaradi novih pravil in sprememba je ravno na mestu, kjer pomanjkljivosti ni mogoče odpraviti. Sedaj gre za obvladovanje tega in kaj moramo storiti, da bomo konkurenčni. Svoj dirkalnik moramo bolje razumeti.” Kljub temu je Lewis Hamilton na prvi dirki sezone vseeno uspel zmagati. Po mnenju Wolffa je to kvaliteta Lewisa. “Vemo kaj imamo v Lewisu. Zna dirkati.” Toda Hamilton kot tudi njegov moštveni kolega Valtteri Bottas imata pogodbo, ki poteče konec letošnjega leta. In to seveda sproži številne govorice.

Toto Wolff je zavrnil govorice, ki jih je sprožil Zak Brown, ki trdi, da bosta drugo leto pri Mercedesu dirkala Verstappen in Russell, ter poudaril, da Brown tako kot Horner širi neumnosti.

Na primer je Zak Brown, prvi mož McLarna, pred kratkim izjavil, da bosta v sezoni 2022 za ekipo Mercedes dirkala Max Verstappen in George Russell. Toda šef srebrnih puščic Toto Wolff je kategorično zavrnil govorice. “Zak Brown je tako kot Christian Horner. Oba samo širita neumnosti. Ni mi mar za to.

Wolff se je moral v zimskem premoru spoprijeti tudi z okužbo s koronavirusom, od katere si še vedno ni povsem opomogel. “Ne morem se pritoževati, imel sem blage simptome, toda vsakič ko pomisliš, da se je vse vrnilo v normalno stanje in lahko spet greš s polno hitrostjo, začutiš, da ti zmanjkuje moči.” Vendar pa Wolff priložnosti za cepljenje, ki ga je karavani Formule 1 ponudila kraljevina Bahrajn, ni želel izkoristiti. Na to je dejal: “Ne, čakam, da pridem na vrsto.”   

ZAK BROWN opozarja pred novim COPYGATE v letu 2022

FORMULA 1 z ekipami dosegla finančni dogovor glede SPRITERSKIH DIRK