in ,

MARKO o govorici glede zadnjega VZMETENJA: To je NEUMNOST

Zdi se, da je ekipa Red Bull letos bližje serijskim prvakom ekipe Mercedes kot kdaj koli prej – in to že od prve dirke naprej.

Foto: HB Press

Povrhu naj bi ekipa sodeč po govoricah v Imolo, na drugo dirko sezone, pripeljala spektakularno novo zadnje vzmetenje. Toda Helmut Marko te govorice zavrača in jih označuje kot popolno neumnost.

Novo zadnje vzmetenje bi lahko spremenilo kot zadnjih koles, kar je načeloma nezakonito. Po poročanju medijev, pa naj bi Red Bull našel rešitev za to, da posodobitev izvedli znotraj pravilnika. Po besedah Helmuta Marka pa v teh govoricah ni kapljice resnice. “To je popolna neumnost,” je Marko v pogovoru za kolege iz F1-Insider.com odgovoril na vprašanje o tej novosti.

Helmut Marko je govorice, da naj bi Red Bull v Imolo pripeljal spektakularno novo zadnje vzmetenje, označil kot popolno neumnost – Foto: HB Press

Že v Bahrajnu smo vozili s tem ‘skrivnostnim’ vzmetenjem. To ni nič posebnega, oblikovati smo morali nekaj, kar se je prilegalo izredno ozkemu zadku dirkalnika, ki smo ga zgradili okrog manjšega Hondinega motorja,” razloži Marko, ki v Imoli pričakuje še en vznemirljiv dvoboj med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom.

Bahrajn je pokazal, da sta oba dirkača na absolutno najvišjem nivoju, temu trenutno nihče ni kos. Bilo je fascinantno gledati ta izjemen dvoboj. Prepričan sem, da je tudi Hamilton neizmerno užival v tem dvoboju, ker ga je Max prisilil v to, da pritiska do konca,” še pove športni šef Red Bulla.        

HERBERT o BOTTASU: To kar preživlja, je res GROZNO

LECLERC v FIORANU prevozil 400 kilometrov s SF71H iz leta 2018