in ,

MARKO o ponovni kazni VERSTAPPNA: Upam, da se bo to končalo

Helmut Marko, športni šef Red Bulla meni, da so komisarji dirke zelo nedosledni pri uveljavljanju omejitev steze.

Foto: HB Press

Helmut Marko meni, da so komisarji letos Maxa Verstappna že trikrat “zajebali”. Avstrijec zato zahteva, da je nastopil čas, da se najde ustrezna rešitev.

To je bila tukaj Mercedesova steza in delamo na tem,” je povedal v pogledu Portugalske za Sky Nemčija. Hitrost dirkalnika RB16B ni bila dovolj dobra za drugo zmago letos. “To ni bilo dovolj za zmago, vendar je razvoj dober. Toda imamo tukaj tudi moteče omejitve steze. Izgubili smo zmago v Bahrajnu, najhitrejši krog in pole position na Portugalskem. Vse dobre stvari hkrati. Upam, da se bo sedaj to končalo.Marko je nekoliko nejevoljen, ko se brišejo časi, ko nekdo pristane z vsemi štirimi kolesi izven steze.

Helmut Marko je po dirki na Portugalskem bentil nad omejitvami steze in nedoslednosti komisarjev dirke pri uveljavljanju teh omejitev – Foto: HB Press

Avstrijec bi rad, da se pravila spremenijo. “Ali naj se naredi obroba z višjimi robniki ali pa tja postaviš peščeno oviro ali kaj podobnega. Če zapustiš asfalt, boš takoj kaznovan.Marko prav tako ne razume, zakaj Norris po ponovnem letečem štartu ni bil kaznovan s strani komisarjev dirke. Mladi dirkač McLarna naj bi Pereza prehitel izven steze. “Z vsemi štirimi kolesi je bil izven steze in nobene reakcije. To ni dosledno in to ni dirkanje, če tako žongliraš s pravili,” je še zaključil jezni Marko.       

ALFA ROMEO sprejema odločitev FIA-e: RAIKKONEN brez točk v IMOLI

MICK SCHUMACHER o nasvetu, ki mu ga je dal njegov oče MICHAEL