in , ,

TSUNODA obžaluje izjavo “Sprašujem se, če gre za isti dirkalnik”, ki jo je izrekel po KVALIFIKACIJAH

Yuki Tsunoda s svojim nastopom v Barceloni ni bil zadovoljen. Mladi Japonec je že drugič letos izpadel v prvem delu kvalifikacij, saj je končal na 16. mestu.

Foto: HB Press

Po kvalifikacijah je Tsunoda preko radijske zveze povedal, da ni bil zadovoljen z dirkalnikom. Pozneje je dirkač ekipe AlphaTauri za kolege iz Sky Sports F1 še dodal, da bi moral biti dirkalnik dovolj hiter za drugi del kvalifikacij.

Z zmogljivostjo tega dirkalnika bi morali z lahko priti v drugi del kvalifikacij, toda imel sem veliko težav,” je odkrito povedal Tsunoda. Japonski dirkač je odpeljal šestnajsti najhitrejši čas kroga, kar je zanj pomenilo konec kvalifikacij. Po svojem zaključku v Q1 je Tsunoda povedal, da pogosto daje drugačne povratne informacije kot njegov moštveni kolega Pierre Gasly, zaradi česar včasih dvomi v dirkalnik. “Zanima me, ali gre za isti dirkalnik.” Vendar se je hitro popravil: “Seveda gre za isti dirkalnik, mogoče je za način vožnje.

Yuki Tsunoda se je – verjetno po pogovoru z vodilnimi ekipe – opravičil za svoje komentarje, ki jih je izrekel po včerajšnjih kvalifikacijah VN Španije – Foto: HB Press

Tsunoda: Opravičujem se za izrečene komentarje

Po nekaj urah, ko se je dokončno ohladil in verjetno po predavanju iz vrha ekipe, se je Japonec za svoje komentarje javno opravičil. “Želel bi se opravičiti za svoje komentarje. Nisem želel kritizirati ekipe, ki se je celoten vikend odlično odrezala. Bil sem le razočaran nad svojim nastopom. Na dirki bom dal vse od sebe,” tako opravičilo Tsunode.

Japonec se kljub temu še vrne svojim prejšnjim komentarjem, ki jim doda manjše detajle. “Pierre in jaz imava zelo različne povratne informacije o dirkalniku, tudi če voziva z enako nastavitvijo. Ko enkrat najdem razlog za to, bom lahko resnično izkoristil ves potencial tega dirkalnika.”     

MAZEPIN zaradi oviranja NORRISA dobil kazen pribitka treh mest

FERRARIJEVO okrevanje se nadaljuje tudi v ŠPANIJI – zadovoljen LECLERC