in

PUEBLA ePrix: Na prvi dirki po diskvalifikaciji WEHRLEINA slavil DI GRASSI, na drugi zmagal MORTARA

Po dominantni predstavi Pascala Wehrleina je sledil hladen tuš, saj je bil Nemec diskvalificiran, zmage pa se je veselil Lucas di Grassi. Na drugi dirki zmaga Edoarda Mortare.

Pascal Wehrlein je prvi prečkal ciljno črto na sobotni dirki Formule E v mehiški Puebli, a je bil diskvalificiran takoj po prečkanju ciljne črte. Razlog za diskvalifikacije so bile pnevmatike, uporabljene na dirki, ki jih pri Porscheju niso prijavili za dirko.

“Pascal je danes odpeljal brezhibno,” je po dirki in naprej povedal vodja operacij pri Porscheju, Amiel Lindesay: “Na žalost smo storili napako, ki nas je stala prve zmage v Formuli E. Kaj takega se ne sme več zgoditi. To bomo rešili skupaj.”

Osmoljenec dvojnega dirkaškega vikenda v Puebli je vsekakor Pascal Wehrlein, ki je bil diskvalificiran na prvi in kaznovan na drugi dirki. – Foto: Formula E

Dejanski zmagovalec dirke je po diskvalifikaciji Wehrleina postal voznik ekipe Audi, Lucas di Grassi. Brazilec je zmagal pred moštvenim kolegom Renejem Rastom, tako da je moštvo iz Ingolstadta slavilo dvojno zmago. Tretje mesto je osvojil Edoardo Mortara (Venturi).

Druga dirka dvojnega dirkaškega konca tedna Puebla E-Prix sezone 2021 Formule E se je v nedeljo končala z zmago Edoarda Mortare (Venturi). Osnovo za uspeh je je Švicar postavil že s samim startom, saj si je kmalu zagotovil zadostno prednost in slavil s 2,3 sekunde prednosti pred Pascalom Wehrleinom, ki pa je bil po dirki kaznova zaradi napačne uporabe Fanboost funkcije in je zdrsnil na četrto mesto. Na koncu se je na drugo stopničko povzpel novinec Nick Cassidy pred Oliverom Rowlandom, ki je dirko začel s pole positiona.

Edoardo Mortara je z zmago prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, kjer ima deset točk prednosti pred Robinom Frijnsom. Naslednja dvojna dirka bo čez tri tedne v newyorškem Brooklynu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

HORNER poziva FIA-o, da uvede novi test tudi za MERCEDESOVO prednje krilce

LECLERC: To je bila ena izmed mojih NAJTEŽJIH DIRK v Formuli 1