in , ,

MARKO: Max je s TRDO zmesjo gum tako hiter kot HAMILTON u mehko

Včerajšnji petek je bil za Maxa Verstappna dober. Na obeh treningih je bil Nizozemec najhitrejši, kar je veselilo tudi Helmuta Marka, ki je bil zadovoljen s predstavo prvega dirkača ekipe.

Foto: HB Press

In Avstrijec je se je nemškim kolegom iz auto motor und sport še pohvalil z dejstvom, ki naj bi kazalo moč dirkalnika Red Bull na domači stezi v Spielbergu.

Max je bil enako hiter na trdi zmesi gum kot naši tekmeci na mehki,” tako glavni svetovalec Red Bulla. Težko je narediti neposredno primerjavo med dirkači, ker je Verstappen v glavnem vozil s trdo zmesjo gum, Hamilton pa z mehko. Po analizi auto motor und sport, je prvi sektor steze Red Bull Ring pripadal Verstappnu, druga dva pa Hamiltonu. In tako Red Bull kot Mercedes sta včeraj še vozila z manj moči, vendar je bilo videti, da ima Red Bull prednost na ravnini.

Helmut Marko poudarja, da bo razlika med Red Bullom in Mercedesom tukaj na stezi Red Bull Ring še bolj očitna, kot je to bil primer na zadnji dirki v Franciji – Foto: HB Press

Mercedes prednost svojega tekmeca pripisuje motorju in manjšemu zračnemu uporu. Kar zadeva motor, naj bi Honda s svojo drugo izboljšano verzijo pogonske enote pridobila dodatnih 14 KM. Po besedah Helmuta Marka bo prednost Red Bulla tukaj v Spielbergu še bolj očitna kot v Franciji. “To je zaradi našega turbopolnilnika,” tako Avstrijec. Ta je tako nov kot preostanek pogonske enote. Turbopolnilnik so razvili inženirji, ki so pri Hondi odgovorni za letalske motorje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zakaj PIRELLI že za dirko v SILVERSTONEU prinaša nove gume?

VN RUSIJE se iz Sočija seli na IGORA DRIVE