in ,

MERCEDES pred uradno potrditvijo RUSSELLA za sezono 2022

Glede na vse večje število avtoritativnih virov, naj bi Mercedes že v Silverstoneu napovedal podpis Georgea Russella za sezono 2022 in naprej.

Foto: HB Press

Britanska komentatorja Martin Brundle in David Croft ter svetovni prvak iz leta 1996 Damon Hill pravijo, da v okviru VN Velike Britanije v Silverstoneu pričakujejo uradno potrditev pogodbe Georgea Russella z ekipo Mercedes.

To pomeni konec igre za Valtterija,” je za televizijo MTV povedal dirkač in strokovni komentator Toni Vilander. “Lahko bi rekli, da je to že v njegovih mislih,” doda Finec. “Za Mercedes je bilo najpomembneje to, da so lahko potrdili, da Hamilton ostaja v ekipi. Pomeni, da je glavni steber ostal na mestu. Mislim, da Russell ne bi bil vesel, če bi moral podpisati še eno pogodbo z Williamsom. Lahko bi rekli, da bo Hamiltonova dvoletna pogodba zadnja, kar pomeni, da bo naslednji prvak rasel ob njem. Na žalost so to vse stvari, na katere Valtteri nima vpliva.

Očitno si bo moral Valtteri Bottas poiskati novo sredino, če bo želel ostati v Formuli 1 – Foto: HB Press

Če bo 23-letni Britanec res prejel poziv, naj bi bila za njegovo mesto pri Williamsu v najboljšem položaju Nico Hülkenberg in Daniil Kvjat, ki letos opravljata vlogi rezervnih dirkačev pri Aston Martinu in AlpineF1, o čemer smo že poročali. Toda z Williamsom je povezan tudi Bottas, čeprav se Finca povezuje še z ekipo Alfo Romeo, kjer bi lahko zamenjal rojaka Kimija Raikkonena.

Mnogi viri navajajo, da naj bi Mercedes v okviru VN Velike Britanije uradno potrdil prihod Georgea Russella v sezoni 2022, kjer bo postal novi moštveni kolega Hamiltona – Foto: HB Press

George Russell pa je o vsem tem povedal: “Z Mercedesom sem v stalnem stiku. Vedno so skrbeli zame. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, bom naslednje leto v dirkalniku imel Mercedesov motor. Sem dirkač Mercedesa in sem jim zvest. Vedno sem rekel, da če dobro opravljaš delo, boš nagrajen. Tako preprosto je to,” doda Russell.      

BARETTO: HÜLKENBERG ali KVYAT prihodnjo sezono za WILLIAMS?

OPEL Astra v novi GENERACIJI z RADIKALNO preobrazbo