in

Ross BRAWN: Nihče ne želi, da se prvenstvo odloči zaradi TRČENJ in KAZNI

Ross Brawn, športni šef Formule 1, je bil vesel, da se Maxu Verstappnu po hudem trčenju v zaščitno ogrado v nedeljo ni zgodilo nič hujšega.

Član vodstva Formule 1 in večinskih lastnikov Liberty Media upa, da se podobni spopadi med vodilnim prvenstva Maxom Verstappnom in njegovim glavnim tekmecem Lewisom Hamiltonom ne bodo ponovili.

Videli smo, kako se protagonista za naslov prvaka znova borita kolo ob kolesu, toda tokrat se je končalo s trčenjem, ki je končalo dirko za Maxa. Bilo je veliko olajšanje, ko je izstopil iz dirkalnika, preden je bil odpeljan v bolnišnico na preventivne preglede,” je Brawn zapisal v svoji kolumni na uradni spletni strani Formule 1. Po dirki se je razvnela velika debata o tem, ali je bila kazen 10-ih sekund za Lewisa Hamiltona upravičena ali ne.

Ross Brawn trdi, da smo bili oropani sijajne dirke v Silverstoneu, vendar pa upa, da se letošnje prvenstvo ne bo odločalo zaradi trčenj in kazni.

“Kot vedno velja pri takšnih zadevah, bo o pravicah in krivicah vedno veliko mnenj. Jasno je, da smo bili oropani vznemirljive dirke in nihče si ne želi, da bi se prvenstvo odločili na podlagi trčenj in kazni. In v tem primeru je obstajalo tudi resno tveganje za oba dirkača,” je še pojasnil športni šef kraljevega razreda motošporta.

Brawn sumi, da bosta Verstappen in Hamilton razmislila o dogajanju v uvodnem krogu Silverstonea. “O tem bosta razmišljala oba dirkača. Upam, da se bomo lahko v prihodnje izognili tem incidentom, ker mislim, da smo bili prikrajšani za izjemno borbo. Pol kroga sta ostro dirkala kolo ob kolesu in bilo je navdušujoče. Predstavljate si, kako dramatična bi bila dirka, če bi so to dogajalo do cilja.”        

Je Toto WOLFF s to IZJAVO že potrdil prihod Georgeja RUSSELLA k MERCEDESU?

VILLENEUVE: Hamilton je NAPAČNO PRESODIL situacijo