in

Damon HILL hvali Lewisa HAMILTONA: Nikoli ni naredil še nič NEŠPORTNEGA

Medtem, ko so številni kritizirali Lewisa Hamiltona zaradi trka z Maxom Verstappnom v Silverstonu, se je rojaku v bran postavil Damon Hill.

Dvoboj za naslov svetovnega prvaka se je po trku v Silverstonu še bolj razplamtel in eskaliral. Spomnimo, po trku med obema glavnima akterjema v prvem krogu je Nizozemca katapultiralo v varnostno ogrado in končal je v bolnišnici v Coventryju, Britanec je dobil deset sekund kazni, a mu je na koncu vseeno uspelo slaviti pred domačim občinstvom.

V bran sedemkratnega svetovnega prvaka, ki je bil v minulih tednih deležen številnih kritik in tudi rasističnih izpadov na družbenih omrežjih, se je v podcastu F1 Nation postavil nekdanji svetovni prvak Damon Hill, ki je navdušen nad voznikom Mercedesa: “Vse je izvedel briljantno. Na tako majhnem prostoru ni dovolil tekmecu, da mu uide, hkrati pa ni bil preagresiven. Je izjemen voznik in zelo pošten. Nisem še doživel, da bi kdaj storil kaj nešportnega.”

Damon Hill je prepričan, da je Lewis Hamilton eden najbolj športnih dirkačev v karavani Formule 1.

Pri tem treba dodati, da tudi Hamilton, podobno kot vsi veliki šampioni, ni tako nedolžen primerek, kot ga slika Hill. Spomnimo se samo finala sezone 2016, ko je z defenzivno taktiko želel moštvenemu kolegu Nicu Rosbergu odvzeti naslov prvaka, kljub pozivom iz boksov, da tega naj ne počne.

Tudi takšni manevri ne omajajo Hillovega prepričanja o Hamiltonu, o samem trku pa nekdanji voznik ekip Williams in Arrows meni: “Mnogi trdijo, da je bilo vse skupaj na meji nešportnega, a sam sem mnenja, da je bilo to z Lewisove strani točno tisto, kar je moral storiti. Moral je biti agresiven.” Glede krivde za trk Hill le-to deli med oba dirkača: “Seveda obstaja možnost, da pride do trka, a je trk prav toliko Maxova krivda kot Lewisova. Lewis je odličen v tem, da zna izredno dobro presoditi tveganje. In nato mu je kljub kazni uspelo še zmagati. To je res briljantno. Osem zmag v Silverstonu je rezultat za zgodovino,” zaključuje Damon Hill.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

LONDON ePrix: Alex LYNN slavil po kazni za Lucasa DI GRASSIJA

FITTIPALDI hvali ALONSA: Še vedno je najboljši dirkač v polju