in

Stefano DOMENICALI: Manj dirk v EVROPI

Stefano Domenicali nima zadržkov glede tega, da tradicionalne dirk v Evropi žrtvuje v korist novih prizorišč v Aziji, Ameriki in Srednjem Vzhodu.

Foto: HB Press

Odgovorni Formule 1 si prizadevajo, da letos kljub še vedno trajajoči pandemiji koronavirusa pod streho spravijo rekordni koledar s 23 dirkami.

Teoretično je mogočih celo več dirk, kot je prvi mož Formule 1 Stefano Domenicali poudaril v intervjuju za magazin GQ. “Menim, da je 23 dirk primerna številka, čeprav sporazum Concorde dopušča še večje število. Koliko dirk želimo torej imeti v Evropi, v Ameriki, Srednjem Vzhodu, Aziji in Daljnem Vzhodu?,” se vpraša Italijan in dopolni: “Predstavljam si manj dirk v Evropi, več pa v ZDA, Bližnjem Vzhodu in Aziji.” Da si bo s to izjavo nakopaj jezo navijačev, ga ne skrbi.

Stefano Domenicali, prvi mož Formule 1 poudarja, da bomo v prihodnje videli manj dirk v Evropi, zato pa več v Aziji, Srednjem in Bližnjem Vzhodu ter Ameriki.

Ne verjamem, da bo temu tako. To spada k razvoju in gre za zabavni posel. Seveda se zavedamo pomena tradicije, ki ti daje dodatke za prihodnost. Vendar če živiš po tradiciji, ne živiš dolgo. Ustvariti moramo temelj za prihodnost,” odmahne Domenicali. Prireditelji tradicionalnih dirkališč bi z novimi prizorišči v koledarju čutili pozitiven pritisk, je prepričan Italijan. “Monza, da navedem en primer, je edinstvena, toda Monza mora vlagati tudi v prihodnost. Kajti ljudje, ki jo obiščejo, si to tudi zaslužijo. Monza mora rasti in reagirati. Pozitiven pritisk, ki ga v sistem vnašajo nova prizorišča, je sijajen,” še zaključi Domenicali.     

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Bo zaradi misterioznega DIAGRAMA izbruhnila nova AFERA?

VN MADŽARSKE: Urnik, vreme in zmesi gum