in

IMOLA cilja na triletno pogodbo za izvedbo dirke FORMULE 1

V Imoli si prizadevajo, da bi s Formulo 1 sklenili večletno pogodbo, s katero bi si zagotovili stalno mesto na koledarju dirk.

Foto: HB Press

Tako v lanski sezoni kot tudi letos se je nekdanje prizorišče VN San Marina v Italiji pojavilo na koledarju dirk Formule 1, da bi zapolnili vrzeli, ki so nastale zaradi odpovedi nekaterih dirk, povezanih s koronavirusom.

In sedaj Stefano Bonaccini, predsednik regije Emilije-Romanje, odkrito priznava, da bi si želel, da Imola zasede stalno mesto v sezoni 2022 in takrat tudi z gledalci na tribunah. “Razmišljam o tem, kako bi bilo z navijači,” je Italijan povedal za časnik Il Resto del Carlino. “Upamo, da bomo svetovno prvenstvo pripeljali nazaj domov in organizirali dirko s prisotnostjo cepljenih navijačev za nekaj let – morda za tri. Gre za socialno, zdravstveno in kohezijsko vprašanje, pri katerem postajamo vse boljši.Bonaccini pa priznava, da posel še ni sklenjen. “Čakam, da me pokličejo in da se dogovorimo za naslednjih nekaj let.

Predsednik Emilije-Romanje Stefano Bonaccini se zavzema, da bi se Imola vrnila na koledar dirk Formule s stalnim mestom od sezone 2022 naprej.

Govori se, da je Formula 1 odprta za pogajanja, vendar bi letna pristojbina za dirko v Imoli znašala približno 23 milijonov evrov. “Niso vsi tako pozorni kot minister Luigi di Maio,” pravi Bonaccini. “Sam sem imel dvome, vendar razumem, da želi naslednjih nekaj let potrditi potrebne milijone evrov za dirko. Želi si, da Formula 1 ostane v Imoli še več let, ker dirka VN ni namenjena le Emiliji-Romanji, temveč tudi ‘Made in Italy’,” še zaključi Italijan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Stoffel VANDOORNE kritičen do FORMULE E: Vse skupaj je izpadlo zelo AMATERSKO

Günther STEINER: MAZEPIN in SCHUMACHER se še vedno privajata na NOVO OKOLJE