in ,

MERCEDES EQG Concept: Razred G v (konceptni) ELEKTRIČNI podobi

Pri Mercedesu so na IAA pripeljali zanimivo študijo, ki nakazuje, da bi v prihodosti lahko dobili tudi električni razred G.


Se še spomnite avtosalona v Detroitu leta 2018, ko je Mercedesov šef Dieter Zetsche predstavil novo generacijo razreda G in ko ga je v svoje roke takoj za tem dobil Arnold Schwarzenegger?

Znameniti filmski igralec in nekdanji guverner Kalifornije je že takrat Zetscheja vprašal, ali nameravajo pripraviti tudi električno različico klenega terenca. Zetsche je bil najprej malce v zagati, nato pa je hitro obljubil elektrifikacijo vseh segmentov Mercedesove prodajne palete – tudi razreda G. Tri leta kasneje vidimo prvi dokaz, da je Mercedesov šef takrat mislil resno.

Mercedes EQG Concept, ki so ga pred dnevi pokazali na IAA v Münchnu, je sicer še vedno študija, a kot zatrjujejo pri Mercedesu, gre za avto, ki je blizu serijski proizvodnji. Ob tem je zanimivo tudi dejstvo, da koncept ne sloni na novi platformi, namenjeni električnim avtomobilom, temveč na klasični, na kateri je nastal tudi Mercedes razred G z motorjem z notranjim zgorevanjem, le da je tukaj uporabljen dodaten okvir, ki služi tudi kot shramba za baterije v dnu vozila. Zmogljivosti le-teh pri Mercedesu niso razkrili.

Na zadku ima tudi koncept vrata, ki se odpirajo v stran namesto navzgor, tam je nameščena tudi “shramba” za rezervno kolo, ki bi lahko bila namenjena tudi shranjevanju polnilnega kabla.

Galerija: Mercedes EQG Concept

WOLFF ne izključuje odhoda s položaja šefa ekipe MERCEDES

VN ITALIJE, kvalifikacije: BOTTAS bo SPRINT DIRKO začel s PRVEGA startnega mesta